Aplicaţiile de smartphone care îţi pot descuia maşina prezintă un risc de siguranţă
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Consultanţii unei companii de consultanţă în securitate avertizează şoferii că aplicaţiile pentru smartphone-uri care pot să pornească de la distanţă un automobil sau să-l descuie prezintă un risc de securitate. Cei de la iSec Partners au arătat că protocolurile de comunicare folosite de unele aplicaţii pot fi "sparte" şi au demonstrat cum pot profita de ele cu ajutorul unui laptop. Întregul proces durează aproximativ două ore, dar garantează accesul complet la un vehicul odată ce a fost realizat.
Potrivit lui Don Bailey şi Mathew Solnik, doi cercetători ai companiei de consultanţă iSec Partners, momentul vulnerabil este transmisia de date între smartphone şi autovehicul, când semnalele radio trimise pot fi interceptate. Apoi, tot ce trebuie să facă un hacker este să decodeze semnalul, să anticipeze următorul cod şi să descuie şi pornească automobilul prin improvizarea unui semnal. Bailey este de părere că protocolurile de siguranţă nu au fost adresate corespunzător de producătorii acestor sisteme, ducând la crearea unor dispozitive ce folosesc tehnologie susceptibilă la fraudă.
"Am reconstituit protocolul de comunicare şi apoi ne-am folosit propriile unelte pentru a contacta sistemul prin intermediul protocolului", au explicat Don Bailey şi colegul său, Mathew Solnik.
Interceptarea semnalelor radio folosite a fost făcută prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă, emiţătorul şi receptorul urmăriţi fiind serverul reţelei şi vehiculul-ţintă.Cercetătorii îşi vor prezenta descoperirile în cadrul Conferinţei de Securitate Tehnică "Black Hat" din Las Vegas. Până la remedierea problemelor software, cei doi specialişti au refuzat să expună constructorii care au lăsat aceste "portiţe" în protocolul de comunicare aplicaţie – reţea telefonie mobilă – autovehicul. Pe piaţa din Statele Unite ale Americii, doar General Motors, BMW şi Mercedes-Benz oferă aceste servicii, în compania aplicaţiilor destinate telefoanelor care rulează iOS şi Android.
Via | Carscoop
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Tehnologie
-
Volvo a anunțat o serie de noutăți în gamă, ce urmează să fie disponibile din acest an. Printre noutăți se numără noul sistem de încărcare Plug & Charge, care va fi prezent la toate modelele electrice ale mărcii. (29.01)
-
BMW nu mai este un fan al ecranelor mari pe mașinile sale. Un oficial al mărcii germane a dezvăluit că viitoarele modele vor primi un sistem multimedia nou, cu ecrane mai mici și cu afișaj panoramic pentru a nu distrage atenția șoferului în timpul condusului. (28.01)
-
Potrivit celor mai recente informații, venite chiar de la CES 2025, constructorul german de automobile renunță la funcția de control prin gesturi a sistemului multimedia. (12.01)
- Mazda prezintă o siglă nouă: prima actualizare majoră după 28 de ani
- A venit, a văzut, a cucerit: Dacia Duster a câștigat peste 25 de premii în 2024
- Noul BMW iX facelift: acum cu autonomie de peste 700 km
- Flexis, noua marcă înființată de Renault și Volvo, prezintă 3 modele utilitare electrice
- Cele mai rechemate mărci în Europa, în 2024: Mercedes-Benz, pe primul loc
Ce se foloseste acum pentru comunicatii de genul acesta (adica un derivat al CCMP-ului) poate fi spart intr-o perioada foarte scurta, vro 2-3 milioane de ani.
Nu stiu daca iti mai sunt utile datele prinse peste atata timp dar daca ei sunt experti poate le folosesc ei.