Americanii vor sa faca etanol din pepeni
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Cercetatorii americani vor sa foloseasca pepenii pentru a crea combustibili alternativi. Oamenii de stiinta au descoperit ca sucul obtinut din pepeni poate fi utilizat pentru a crea etanol. Dupa ce au confirmat posibilitatea transformarii pepenilor in etanol, cercetatorii americani au dorit sa afle daca pepenii sunt viabili pentru a fi folositi drept combustibil alternativ. Mai exact, cercetatorii doresc sa afle daca fermierii americani recolteaza suficienti pepeni pentru a putea furniza cantitatea necesara populatiei dar si industriei de combustibili alternativi.
Dupa cum stiti, cercetatorii au descoperit numeroase metode de a produce etanol din produse alimentare, dar folosirea porumbului sau a altor cereale pentru a crea combustibil poate crea o problema mondiala cu hrana, deoarece folosirea alimentelor pe post de carburant ar putea sa creasca pretul acestora. Tocmai de aceea nu este recomandata folosirea cerealelor pentru a crea combustibili alternativi. In schimb, pepenii ar putea fi folositi cu succes in acest scop.
Se pare ca in SUA sunt aruncate 360.000 tone de pepeni in fiecare an deoarece au o forma sau o dimensiune nedorita de clienti. Pe langa asta, fermierii americani arunca intre 20 si 40 la suta din recoltele lor din aceleasi motive.
Din cele 360.000 tone de pepeni aruncati in fiecare an, cercetatorii estimeaza ca se pot fabrica 2.5 milioane de litri de etanol. Desi cantitatea anuntata este departe de a se apropia de necesarul estimat de americani la 9 miliarde de litri, aceasta va reduce consumul de apa si azot, folosite in mod conventional pentru a crea acest combustibil.Via | Autocar
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Mediu
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice. (14.03)
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7, care sunt acum mai blânde față de propunerea inițială. Astfel, noile norme revizuite sunt acum mai apropiate de actualele norme Euro 6. (10.11)
-
Potrivit noilor teste GreenNCAP, Dacia Spring este cea mai eficientă mașină electrică din Europa pe perioada de producție și de utilizare. Mai mult, același test relevă că Ford Puma este mașina cea mai prietenoasă cu mediul la nivel european în clasamentul mașinilor cu motoare termice. (27.03)
- Noua Skoda Superb Hatch, acum și în versiune PHEV: autonomie electrică de peste 120 km
- Noua Dacia Duster va primi tracțiune integrală cu punte spate electrificată
- Euro NCAP: Cele mai sigure mașini testate în 2024
- Volkswagen ID.7 a parcurs 941 de kilometri cu o singură încărcare
- Subaru WRX STI revine după 3 ani de pauză. Disponibil exclusiv cu o cutie CVT
There is a way.
si zeci sau sute de milioane mor de foame!
In US sa inceput sa se faca petrol prin procesul de reverse depolerisation de cativa ani buni.
Orice material organic are o valoare energetica si sunt centrale termoelectrice ce functioneaza cu gunoiul menajer pe care romani il ard printre blocuri.