Americanii au creat prima retea-coridor de alimentare electrica
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
O companie americana care furnizeaza energie solara a colaborat cu o banca pentru a crea primul coridor de incarcare pentru vehicule electrice din Statele Unite ale Americii. Aceasta retea de puncte de incarcare consta in cinci statii care poseda cate un incarcator rapid de 240V si este amplasata de-a lungul autostrazii 101 din California. Desi nu are o anvergura deosebita, aceasta este primul pas dintr-o retea viitoare de acest gen.
Instalarea unei statii de incarcare pentru vehicule electrice costa intre 7.000 si 12.000 de dolari, iar una din acestea utilizeaza celule solare pentru incarcarea bateriilor. Ulterior, cei de la SolarCity vor alimenta si celelalte statii de incarcare cu ajutorul energiei electrice provenite din celule solare. Celulele solare amplasate pe statiile respective au o capacitate de 30kW, dar oficialii SolarCity nu au anuntat cu ce viteza vor putea realiza o incarcare completa aceste statii.
Sistemele de reincarcare rapida ale bateriilor au fost furnizate de Tesla, iar acesta este motivul pentru care doar posesorii de Tesla vor putea folosi aceste statii. In urmatoarele sase luni, SolarCity va echipa cele cinci statii cu prize speciale care pot fi folosite si de celelalte vehicule electrice disponibile, care folosesc un conector SAE J1772.
Incarcarea bateriilor la statiile SolarCity din California nu costa nimic, deoarece americanii de la SolarCity si Rabobank acopera toate cheltuielile privind energia electrica. Ulterior, acest lucru s-ar putea sa nu mai fie necesar, deoarece vehiculele vor fi incarcare prin celule solare.Via | Carnewsarticles
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Mediu
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice. (14.03)
-
Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7, care sunt acum mai blânde față de propunerea inițială. Astfel, noile norme revizuite sunt acum mai apropiate de actualele norme Euro 6. (10.11)
-
Potrivit noilor teste GreenNCAP, Dacia Spring este cea mai eficientă mașină electrică din Europa pe perioada de producție și de utilizare. Mai mult, același test relevă că Ford Puma este mașina cea mai prietenoasă cu mediul la nivel european în clasamentul mașinilor cu motoare termice. (27.03)
- Noua Skoda Superb Hatch, acum și în versiune PHEV: autonomie electrică de peste 120 km
- Euro NCAP: Cele mai sigure mașini testate în 2024
- Volkswagen ID.7 a parcurs 941 de kilometri cu o singură încărcare
- Primele imagini neoficiale cu noul Volkswagen T-Roc
- FOTOSPION: Primele imagini cu Skoda Space, un crossover electric cu 7 locuri
Cine mai zice ca americanii sunt depasiti au facut din mers 180 de grade =evolutie= revolutie.
Prias deja are proiectul pe baza solara.