În primă fază, serviciul este disponibil în reşedinţele de judeţ din ţară şi în cele şase sectoare ale Capitalei.
Ulterior, urmează extinderea la nivelul întregii ţări. Serviciul de plată funcţionează prin Libra Bank şi este securizat. În urma efectuării plăţii, care poate fi făcută de oriunde se află şoferul (cât timp smartphone-ul său are acces internet), acesta primeşte confirmarea plăţii tranzacţiei, pe care o poate prezenta, la nevoie, autorităţilor care o solicită. Formatul electronic al acestei confirmări aduce posibilitatea descărcării şi imprimării sale la orice moment este necesar, un lucru pe care dovada pe hârtie a achitării contravenţiei nu-l poate furniza. Aplicaţia Auto.ro este singura din România care furnizează acest serviciu. Potrivit celor de la Auto.ro, aceasta are peste 360.000 de instalări şi a primit peste 2.800 de recenzii. Aplicaţia este susţinută de Vodafone România şi este disponibilă gratuit celor care rulează sistemele de operare iOS sau Android pentru smartphone-urile lor.Amenzile de circulaţie pot fi plătite şi prin intermediul aplicaţiei Auto.ro
Auto.ro le oferă şoferilor români posibilitatea plăţii amenzilor de circulaţie prin telefon folosind aplicaţia cu acelaşi nume. Plata se face prin card bancar, direct din telefon, şi nu implică vizitarea niciunui ghişeu.
Citeşte şi...
Intrebari & Raspunsuri
Close
Inchide notificarea pentru
Deci care e intrebarea?
Lasand la o parte toate astea, eu am platit in decembrie 2012 (era in 28 sau 29.12, cred) o amenda radar direct intr-un cont la Trezorerie, prin self banking. Apoi am printat O.P.-ul si l-am dus, ca dovada, la Politia Rutiera. Nu inteleg la ce iti trebuie atatea platforme si inregistrari ca sa platesti ceva catre Bugetul de stat.
POŢI SĂ EVIŢI SĂ FII AMENDAT DE POLIŢIA RUTIERĂ, DACĂ AI PRODUS UN ACCIDENT AUTO UŞOR, FĂRĂ VICTIME
Sigur, şi tu ar trebui să ştii acest lucru, ca fiind posibil şi legal de mai bine de 5 ani, adică de la 01 iulie 2009.
În trafic, însă, am asistat la multe blocaje auto generate de maşini ciocnite în accidente uşoare şi apoi lăsate pe loc, în mijlocul străzii sau a intersecţiei, cu şoferii certându-se între ei, gesticulând si vociferând la telefoanele mobile, în aşteptarea unui echipaj al poliţiei rutiere, pentru constatarea accidentului. Şi stau, bieţii de ei, stau să aştepte venirea Poliţiei Rutiere, care, atunci când apare, le explică fiecăruia dintre şoferi care e partea lui de vină, atunci când e cazul.
Apoi, nu puţini dintre cei implicaţi în accidente uşoare, nesoldate cu victime, la constatarea Poliţiei Rutiere, mai rămân şi fără permisele de conducere, plus că plătesc şi amendă şi - dacă nu rămân fără permis - sigur se aleg şi cu puncte de penalizare, ce se trec în „cazierul” rutier.
Şi vine imediat şi mintea românului cea de pe urmă, deşi e deja prea târziu.
Pentru că, în momentul întocmirii actelor de constatare de către Poliţia Rutieră, degeaba mai vin domnii şoferi şi se miorlăie pe lângă poliţişti: "uitaţi, că acum ne înţelegem, putem să mai completăm actul de constatare amiabilă?".
Dar replica poliţiştilor, invariabil, va fi mereu aceeaşi: "ştiţi, e prea târziu, ne pare rău, ar fi trebuit să va înţelegeţi amiabil înainte să ne chemaţi pe noi, cei de la poliţie"; după care, în cele mai multe cazuri, ambii (sau măcar unul din ei) rămân fără permisele de conducere.
Mai multe subtilităţi despre modul în care poţi evita să fii amendat de Poliţia Rutieră, în cazul în care ai săvârşit un accident rutier uşor, fără victime, vei descoperi în capitolul 9 al cărţii „MAESTRU ÎN ANULAREA AMENZILOR RUTIERE – cum să devii”.
Mai multe despre această carte vei descoperi accesând link-ul:
www.maestrii-succesului.ro