Alfa Romeo pregătește un viitor rival electric pentru Porsche Cayenne

de Tiberiu Safta
Marti, 04.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor din presă, Alfa Romeo este pe cale să aprobe dezvoltarea unui viitor SUV electric până la finalul acestui an. Noul model ar urma să fie un rival pentru Porsche Cayenne, iar lansarea ar putea avea loc în 2027.

Alfa Romeo își continuă expansiunea în segmentul SUV-urilor premium. Conform lui Jean-Philippe Imparato, șeful mărcii italiene, Alfa Romeo urmează să aprobe până la finalul acestui an dezvoltarea unui viitor SUV electric de dimensiuni mari. De altfel, potrivit publicației britanice Autocar, viitorul model ar urma să fie un rival pentru Porsche Cayenne.

Din primele informații, noul SUV electric ar urma să fie bazat pe platforma STLA Large dezvoltată de Stellantis, grupul care deține Alfa Romeo. În schimb, dezvoltarea noului model va depinde foarte mult de evoluția pieței cu privire la această categorie de SUV-uri electrice, în special în piețe ca America de Nord sau China.

„Întrebarea este dacă trebuie să urcăm în segment”, spune Imparato. „Iar pentru mine răspunsul este da: trebuie să urcăm în segment. Avem totul – platforma, motoarele și software-ul. Noi putem să împingem limitele la maxim iar eu am câteva schițe de design care sunt foarte bune”, a mai adăugat șeful mărcii.

Cu toate acestea, Alfa Romeo are o alternativă în cazul în care piața SUV-urilor electrice premium nu evoluează conform așteptărilor.

În acest caz, constructorul italian se gândește la un hatchback compact, care ar putea fi un succesor pentru modelul Giulietta, un model produs între 2010 și 2020.

Dacă Alfa Romeo va aproba dezvoltarea viitorului SUV electric premium, acesta ar urma să fie lansat în 2027.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru