Alfa Romeo nu renunță la motoarele termice

de Tiberiu Safta
Vineri, 18.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean-Philippe Imparato, CEO-ul Alfa Romeo, a dezvăluit că marca italiană nu va renunța prea curând la motoarele termice. Acestea vor continua să fie disponibile în viitor, în cazul în care vânzările de mașini electrice vor fi sub așteptări.

În urmă cu 3 ani, Alfa Romeo a anunțat că va deveni o marcă pur electrică până în 2027. Planul inițial era ca marca italiană să ofere o gamă de mașini exclusiv electrice pe piețele din Europa, America de Nord și China. Trei ani mai târziu, Alfa Romeo se alătură mărcilor care își vor revizui planurile de electrificare. Asta pentru că, potrivit lui Jean-Philippe Imparato, șeful mărcii italiene, motoarele termice vor rămâne în ofertă și după 2027.

Același Imparato a mai dezvăluit, într-un interviu pentru britanicii de la Auto Express, că viitorul CEO al mărcii, Santo Ficili, ar urma să decidă să ofere o gamă variată de motorizări pentru viitoarele generații Giulia și Stelvio. Cele două viitoare modele urmau să fie oferite exclusiv cu motoare electrice. Însă, se pare că și acestea vor păstra motorizări pe benzină, în cazul în care vânzările versiunilor electrice nu se vor ridica la nivelul așteptărilor.

Viitoarele Alfa Romeo Giulia și Stelvio vor renunța la actuala arhitectură Giorgio și vor adopta noua platformă STLA Large.

Arhitectura dezvoltată de Grupul Stellantis este compatibilă și cu motoare termice, lucru demonstrat de noua generație Dodge Charger, care este bazat pe această platformă.

A doua generație Stelvio urmează să fie lansată în 2025, iar noua Giulia va urma în 2026. Mai mult, Alfa Romeo va lansa și un SUV mai mare decât Stelvio și Tonale în 2027 și va fi noul său etalon din gamă. Și acest model va primi platforma STLA Large, ceea ce înseamnă că nu este deloc exclus să vedem motoare termice.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Pana în 2035 adică.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru