Adio, Porsche 718 Boxster, Cayman și Macan cu motoare termice!

de Alexandru Monenciu
Marti, 09.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chiar dacă mai pot fi comandate pe piețe din afara Europei, versiunile termice ale modelelor Porsche 718 Boxster, Cayman și Macan vor fi scoase definitiv din producție până în 2026.

Din cauza noilor reguli de securitate cibernetică din Europa, mai multe modele au fost eliminate din oferta producătorilor. Spre exemplu, clienții de pe Bătrânul Continent nu mai pot comanda Porsche 718 Boxster și Cayman, dar nici versiunea termică a lui Macan.

Ele sunt, încă, disponibile pe alte piețe din afara Europei. Dar nu pentru mult timp.

Albrecht Reimold, director de produs în cadrul Porsche, a declarat pentru presa germană că 718 Boxster și Cayman vor fi scoase definitiv din producție până la mijlocul anului viitor.

Vorbim aici despre versiunile termice, pentru că Porsche pregătește deja o versiune electrică.

De asemenea, versiunea termică a "vechii"generații Macan va fi și ea eliminată până la mijlocul anului 2026. Astfel, marca germană se va concentra exclusiv pe noul Macan 100% electric.

via Motor1

Comentarii (5)

  • scamel
    stirea asta a mai scris-o altul, acum o luna. sau tot tu si ai reluat-o ca la cinemateca?
    5 0
  • Dutz mâncați cicluri de găină
    Dutzulicăăăă!!!
    5 8
  • spaclu lu manole
    Daca Macan electric are sens si e in parametrii de calitate/performanta/pret de la Porsche, sunt curios cum o sa fie cu Boxter/918.
    Probabil variantele decapotabile vor fi concurente ale lui Tesla Roadster, desi va fi foarte greu de batut la performantele care le va scoate. Marele semn de intrebare la Roadster ramane data lansarii. Deocamdata e TBD :)
    Pariul pe electricitate se pare ca ramane inca deschis.
    De remarcat ca Macan-ul termic iese din productie abia la mijlocul lui 2026. Deci au ceva timp sa ia temperatura la vanzarile variantei electrice si sa vada ce si cum. Eu cred ca producatorii sunt pe varful picioarelor acum, sa se orienteze rapid in functie de cerintele pietii: electric sau termic.
    5 1
  • BOGATUL
    OK ! Adio Porsche.
    0 1
  • fix astia care faceau motoare termice bune pe masinile lor....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru