Adio, Jaguar F-Type! Ultimul exemplar aduce un omagiu vechiului E-Type

de Tiberiu Safta
Sambata, 15.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a dezvăluit ultimul exemplar al decapotabilei F-Type. Producția modelului ajunge la sfârșit după 11 ani.

Constructorul britanic a confirmat oficial pensionarea lui F-Type. Ultimul exemplar al modelului decapotabil a fost prezentat oficial cu o vopsea exclusivă pentru exterior și interior. Acest ultim exemplar este, de altfel, un omagiu adus ultimului exemplar al legendarului Jaguar E-Type, produs în 1974 și care era vopsit exact în aceleași culori.

Pentru exemplarul de adio, Jaguar a vopsit mașina într-o nuanță de verde Giola, în combinație cu un plafon negru. Interiorul este vopsit în nuanța de bej Windsor, la fel ca ultimul E-Type de acum 50 de ani. Ultimul exemplar primește motorul de 5.0 litri V8, care dezvoltă 450 de cai putere. Acesta este, de altfel, ultimul motor V8 produs de Jaguar înainte ca marca britanică să se concentreze pe dezvoltarea de modele electrice noi.

Ultimul exemplar Jaguar F-Type nu va fi de vânzare. Acesta va fi expus în cadrul Jaguar Daimler Heritage Trust, un muzeu în care sunt expuse modele Jaguar și Daimler.

Jaguar F-Type a fost lansat în 2013 și a fost produs în 87.731 de exemplare în total.

via Jaguar

Comentarii (2)

  • George Simion
    pacat, foarte draguta masina. posibil sa cumpar unu din primele exemplare peste 10 ani cand s-or mai ieftini.
    1 1
  • Superba!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru