Adio, Ferrari SF90 Stradale și 812 GTS. Modelul Roma urmează să fie retras

de Tiberiu Safta
Luni, 05.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunțat că a scos din fabricație modelele SF90 Stradale și 812 GTS. Alături de cele două modele, Ferrari urmează să retragă din producție și modelul Roma.

Constructorul italian a anunțat retragerea din producție a două modele din portofoliul său. Mai exact este vorba de 812 GTS, predecesorul lui 12Cilindri, dar și de SF90 Stradale. Alături de cele două modele care nu mai sunt produse din acest moment, Ferrari urmează să scoată la pensie și modelul Roma, atât varianta coupe cât și cea decapotabilă.

Anunțul retragerii celor două modele a fost dezvăluit în același timp cu rezultatele financiare ale mărcii de la Maranello din prima jumătate a acestui an. În primul semestru din 2024, Ferrari a vândut 7044 de mașini la nivel mondial, ceea ce înseamnă o creștere de 1% față de același interval din 2023.

Ferrari SF90 Stradale a fost lansat în 2019 și este propulsat de un motor V8 bi-turbo de 4.0 litri, ajutat de 3 motoare electrice. Astfel, propulsorul dezvoltă 1000 de cai putere în total. Aici trebuie să reamintim și de versiunea extremă SF90 XX, de 1030 de cai putere, care este produsă în prezent.

De cealaltă parte, Ferrari 812 GTS a apărut în 2019 și este varianta decapotabilă a lui 812 Superfast.

Cele două variante primesc un motor V12 de 6.5 litri aspirat natural, care dezvoltă 800 de cai putere. Ambele modele sunt acum înlocuite de noul Ferrari 12Cilindri, prezentat mai devreme în acest an.

via Ferrari

Comentarii (2)

  • Duoamna Romina fostă Gingașu
    Suntem încă la un nivel submediocru.
    I-am spus lui Piero că Porsche reușește in acelasi interval vreo 150k - 160k de unități.
    Ferrari trebuie să devină mai competitiv.
    1 3
  • ///COR/// 33'
    Stai sa vezi ce bubuie pretul la ele peste 1 ani doi.
    Cine le are a facut afacere. Le vinde la pret dublu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru