Adio, Audi A5 Coupe și Cabriolet! Constructorul german nu mai produce coupe-uri și decapotabile

de Tiberiu Safta
Miercuri, 17.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a confirmat oficial sfârșitul producției lui A5 Coupe și Cabriolet. Odată cu sfârșitul de producție al celor două modele, Audi nu mai are în producție niciun coupe și nicio decapotabilă în acest moment.

La o zi după lansarea noului Audi A5, care este noul succesor al lui A4, constructorul de la Ingolstadt a confirmat oficial sfârșitul producției modelelor A5 Coupe și A5 Cabriolet. Cele două modele, în aceste tipuri de caroserie, nu vor primi înlocuitori. Odată cu finalul producției celor două modele, Audi nu mai are în producție niciun model coupe și decapotabil în acest moment.

Audi A5, așa cum era cunoscut până acum, a fost lansat pentru prima dată în 2007. La momentul lansării, A5 era, în esență, varianta coupe a lui A4 de la acea vreme. Doi ani mai târziu, Audi a introdus și o variantă decapotabilă pentru A5, dar și varianta Sportback, care era un coupe cu 4 uși.

De-a lungul producției, vechiul A5 a fost produs în două generații. A doua a fost introdusă în 2016 și a primit un facelift în 2019.

Încă de anul trecut, Audi a anunțat că va schimba numele viitoarelor sale modele pentru a diferenția între modele cu motoare termice și cele cu motoare electrice.

Astfel, modelele care vor purta un număr impar vor avea motoare termice, iar cele cu număr par vor fi electrice.

via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru