Actualizări pentru Toyota GR Corolla: acum disponibilă și cu o cutie automată

de Tiberiu Safta
Vineri, 02.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a lansat o serie de noutăți pentru GR Corolla, versiunea hot hatch a compactei nipone. Hot hatch-ul japonez primește acum și o cutie automată ca opțiune, pe lângă cea manuală, oferită în standard.

Începând din acest moment, Toyota GR Corolla poate fi dotată și cu o cutie automată. Până acum, hot hatch-ul japonez, care încă nu a ajuns în Europa, era disponibil exclusiv cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Noua cutie automată pentru hot hatch-ul compact are 8 trepte. Vitezele vor putea fi schimbate prin intermediul unor padele noi montate în spatele volanului. Mai mult, noua cutie automată aduce și o funcție de lansare de pe loc, precum și un software unic care diferențiază cutia de viteze de cele de la modelele GR86 și GR Supra. În cazul lui GR Corolla, noua cutie automată schimbă treptele în funcție de poziția pedalelor de accelerație și de frână pentru a anticipa timpul optim de schimbare a treptelor.

Alături de noua cutia automată, Toyota a pregătit și alte actualizări tehnice pentru GR Corolla. Noua cutie automată primește propriul său sistem de răcire. De asemenea, au fost efectuate modificări și la motorul de 1.6 litri turbo cu 3 cilindri.

Acesta dezvoltă acum mai mult cuplu decât înainte. Astfel, cuplul a fost mărit la 400 Nm, de la 370 Nm cât era înainte.

De asemenea, GR Corolla primește acum în standard diferențiale Torsen cu alunecare limitată. Anterior, acestea erau opționale pentru liniile de echipare inferioare. Suspensia a fost și aceasta revizuită, cu arcuri noi și stabilizatoare noi.

La final, Toyota GR Corolla primește și o bară de protecție cu un design nou în față. Noua bară este desenată special pentru a reduce turbulența în jurul roților la viteze mari, ceea ce duce la stabilitate mai bună.

via Toyota

Comentarii (4)

  • Au intrat și ei în secolul 21.
    4 1
  • japan4ever
    o bijuterie de colectie ca si sora mai mica Yaris..
    2 0
  • George Simion
    urata...zici ca e un matiz mai tunat..iar grila fata zici ca a fost furata..
    1 0
  • Iulian
    Toate se potrivesc excelent cu motorul în 3...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru