Acesta este noul Volkswagen Golf GTI Clubsport: 300 CP și 267 km/h viteză maximă

de Alexandru Monenciu
Luni, 03.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul Golf GTI Clubsport. Acesta oferă 300 de cai putere și o viteză maximă de 267 km/h atunci când este bifat un pachet opțional.

Așa cum a promis, Volkswagen a prezentat noul Golf GTI Clubsport cu ocazia cursei de 24 de ore de la Nurburgring. Noul model vine cu o serie de modificări discrete, comparativ cu un GTI obișnuit, dar performanțele îl situează mai aproape de vârful de gamă Golf R.

Înainte de toate, avem un spoiler frontal ușor revizuit, ceva mai agresiv decât al unui Golf GTI, jante de 18 inch în standard (opțional jante forjate de 19 inch), eleron nu chiar atât de discret în spate, accente negre cu finisaj lucios pentru difuzorul de aer și un sistemul de evacuare Akrapovic, opțional ce-i drept.

Acesta din urmă face parte din pachetul Race, care plusează cu o grafică specială, dar și cu o viteză maximă crescută.

Pentru interior, germanii au pregătit o tapițerie din ArtVelours. Scaunele sport sunt identice cu cele de pe Golf GTI. Avem apoi un mod de rulare Special, display central de 12.9 inch și asistent virtual cu ChatGPT.

Sub capotă regăsim motorul de 2.0 litri turbo.

Unitatea cu 4 cilindri dezvoltă în continuare 300 CP și 400 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 5.6 secunde.

Cu pachetul Race bifat, viteza maximă ajunge la 267 km/h, ceea ce înseamnă că vorbim despre cel mai rapid Golf cu roți motrice față din istoria acestui model. Singura transmisie disponibilă este una automată cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj.

via Volkswagen

Comentarii (14)

  • astia de la VW traiesc in trecut, inca se cred producatori de masini legendare. golf gti a fost legendar, dar categoric s-a dus vremea lui. trezirea!! cine mai cumpara in 2024 asa ceva cand majoritatea cauta suvuri si in general masini practice si functionale, nu ragalii scumpe si inutile, de sute de cai putere, pentru necopti la minte.
    5 17
  • jiji1969
    Coptule!
    8 3
  • Cei "necopti" la minte sunt cei care isi cumpara SUV-uri (AutObez) in general si mai ales cei care le utilizeaza in oras.
    Mie imi plac masinile "normale", berline, hatchuri compacte si mini-uri de oras.
    In ce priveste pretul, asa vorbesti, de parac SUV-uri sunt ieftine.
    Cu banii de GOLF GTI iti cumperi un SUV amarat BMW X1 cu "100CP"
    5 2
  • Seriff
    @14:59 E cerere imensa pe genul asta de masini, nu toata lumea vrea suv-uri plictisitoare de 2 tone, bravo lor ca nu renunta la astfel de modele de dragul pensatilor retardati de la Bruxelles
    10 2
  • suv-ul nu e o masina practica. pentru ce sa imi iau suv? pentru consum mai mare, costuri mai mari de intretinere(anvelope mai scumpe etc)? pentru instabilitate in viraje?
    PS: garda la sol nu e mai mare la suv-uri, cititi bine specificatiile inainte sa cumparati astfel de aberatii de masini.
    5 2
  • 50.000 o masina care acum 4 ani era 35. Bravo bah! Iar cine o fi destul de tolomac sa plateasca nesimtirea asta, sa-i fie de bine.
    3 4
  • Andrei
    Toate abtibildurile si emblemele exterioare nu se potrivesc cu caracterul unui Golf. De cativa ani nu le prea mai iese designul si e pacat. Asta pe langa taierile de costuri si preturile din ce in ce mai mari.
    1 1
  • @Seriff
    cerere imensa :))))))))))))) poate in visele tale umede, ca pe strazi nu prea se vede mare aglomeratie de GTI in schimb e plin de suvuri de toate categoriile. te simti mai bine daca negi realitatea, chiar in halul asta ai ajuns?
    3 3
  • andrei
    dar masina asta oricum nu se face in milioane de exemplare :D. deci oricum nu ai de ce sa o vezi des. plus ca marea majoritate a oamenilor nu au nevoie de atata putere.
    2 1
  • Pai toate masinile s-au scumpit enorm in ultimii ani.
    In urma cu 5 ani, te gandeai ca o Dacie va depasi 30k euro?
    2 0
  • Mun Chen
    @ Andrei
    Dar BMW-urile 320d pline de emblemute ///M pe marginea volanului, schimbatorului, scaunelor, centurii, covoraselor samd sunt mai "potrivite"?
    E o diferenta intre M, M Comperition, M CS, daramite intre un 320d si un veritabil M.
    2 0
  • Seriff
    @11:10 nu vezi tu la tine la tara, la oras sunt multe masini sport, doar ca nu se duc cu ele la piata si inapoi, ca sa le vezi tu.
    4 1
  • Eu chiar stau la sat si exista un Golf 2 GTI, Golf 3 GTD, Golf 5 GTI si un Golf 7 GTD (asta e doar GTD, dar tot acolo e ca idee)
    1 0
  • George Simion
    mai bine o sportiva decat 2 suvulite!

    suv-ul e pt saraci corigenti la fizica, cu gusturi manelistice samd
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru