Acesta este noul Smart #5: design semnat de Mercedes-Benz și 740 km autonomie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 28.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Smart #5, pur electric, a debutat oficial în cadrul unui eveniment organizat în Australia. Oferă până la 740 de kilometri autonomie, iar debutul pe piața din Europa este programat pentru începutul anului viitor.

După #1 și #3, Smart își completează portofoliul de modele cu zero emisii odată cu lansarea noului #5. Un SUV premium desenat de specialiștii Mercedes-Benz.

Noul Smart #5 are o lungime de 4.705 milimetri și un ampatament de 2.900 milimetri. Propune o serie de elemente specifice unui SUV, inclusiv protecții din plastic la nivelul aripilor, o gardă la sol înălțată și protecții pentru elementele vitale ale sistemului de propulsie.

La interior, pasagerii vor regăsi scaune care se rabatează la 121 de grade, îmbrăcate în piele. Bancheta are funcție de încălzire, iar pasagerii din spate au la dispoziție 1.600 de milimetri spațiu pentru cap. Ornamentele din lemn de stejar completează pachetul.

Mai departe avem un sistem de iluminare ambientală cu 256 de culori, sistem audio Sennheiser cu 20 de incinte, boxă portabilă, proiector integrat, Head-up Display de 25.6 inch cu realitate augmentată, instrumentar digital de bord, cu ecran de 10.3 inch, și sistem multimedia cu două display-uri de 13 inch.

PORTBAGAJ DE 1.530 DE LITRI

În habitaclu există 34 de spații de depozitare.

Volumul de încărcare al portbagajului ajunge până la 1.530 de litri (cu bancheta rabatată), iar sub capotă se mai ascunde un portbagaj suplimentar, sau frunk dacă vrei, cu o capacitate de 72 de litri.

Smart nu a oferit detalii despre sistemul de propulsie pur electric. Reprezentanții companiei au menționat, totuși, arhitectura electrică de 800V, bateria de 100 kWh, cu funcție de încărcare rapidă (10-80% în 15 minute), dar și autonomia de 740 kilometri în ciclul chinezesc CTLC.

Cel de la volan are mai multe moduri de rulare din care poate să aleagă: Adaptive, Sand, Snow, Mud și Rock.

Noul Smart #5 va fi lansat în Europa la începutul anului viitor. Tot atunci vor debuta și livrările pe această piață.

via Smart

Comentarii (10)

  • seamana cu un facelift de la Ssangyong
    5 2
  • spaclu lu manole
    Si daca are 500 km autonomie in realitate, tot e bine. Avand in vedere dimensiunile masinii si capacitatea bateriei, tind sa cred ca trec bine de 500km.
    Daca europenii nu vin rapid cu ceva care sa se apropie ca performante si pret, doar protectia prin taxe vamale nu va dura prea mult. Sper sa ma insel.
    Interiorul e clar din 2024, dar exteriorul e inca pokemon (din fericire). Se pare ca si materialele sunt tot aiurea pe exterior. Sunt curios unde pozitioneaza chinezii Smart-ul asta.
    6 1
  • Adrian
    Seamana cu Kia Soul. Sau Merc GLB.
    1 0
  • Ce a fost și ce a ajuns Smart…. “faine” ecrane, o surpriză neașteptată.
    7 4
  • Personal nu îmi place deloc, nici exteriorul nici interiorul. Platforma tehnica însă e de top.
    3 7
  • Andriu
    In general arata bine, greu i-as zice premium, dar daca ei asa vor, asa sa fie. Dar musai sa comentez despre interior si ecranele alea.
    Constructorii pun prea mult accent pe aspect si tehnologie, si prea putin pe functionalitate si utilitate, in special la interior. Elimina controale simple si practice si le indeasa in spatele ecranelor unde ai nevoie de 3-5 interactiuni pentru ceva ce inainte faceai dintr-o singura miscare. Apoi umplu masinile de zeci de functionalitati si dotari pe care multi nici nu le vor sau nu le vor folosi niciodata. Optiunile de configurare a unei masini sunt din ce in ce mai putine, iar pretul creste cu fiecare generatie de functionalitati inutile, dar scumpe si "premium".
    6 2
  • @Andriu
    Dacia are mai puține funcționalități "inutile".
    3 1
  • Designul „semnat de Mercedes-Benz” e banal spre urâțel.
    Se alege praful și de mitul Mercedes...ceea ce poate că nu-i rău!
    3 1
  • Banditos
    Arata bine. Un design inchegat cu mesaj clar, bine definit, in trend dar destul de original sa nu fie confundat (imediat) cu altceva. Daca autonomia se invarte in jurul unui 500-550 e deja de interes. Totul depinde si de pret.
    3 2
  • Trilulilu
    GLB electric
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru