Acesta este noul Iveco eMoovy: utilitară electrică bazată pe Hyundai Staria

de Tiberiu Safta
Joi, 19.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Iveco a lansat oficial o nouă utilitară electrică de dimensiuni mici. Noul model se numește eMoovy și dacă formele par cunoscute, află că acesta este bazat pe Hyundai Staria.

Constructorul italian de vehicule comerciale a prezentat oficial noul eMoovy. Acesta este un vehicul utilitar ușor, de dimensiuni mici, care are un design familiar. Asta pentru că noul model comercial este, de fapt, un Hyundai ST1 cu siglă Iveco. La rândul său, utilitara sud-coreeană este bazată pe monovolumul Staria.

Noul model Iveco este disponibil exclusiv în Europa, iar constructorul italian spune că este primul LCV electric din segmentul vehiculelor cu o greutate cuprinsă între 2.5 și 3.5 tone. Modelul utilitar primește un design cu un accent mare pus pe eficiența aerodinamică. În partea din față avem farurile principale montate în bara de protecție. Tot aici avem și priza de încărcare.

Partea din spate poate fi configurată în diverse feluri, astfel încât noul model poate fi o furgonetă sau o camionetă. În funcție de configurația aleasă, noul Iveco eMoovy are o capacitate de încărcare de maxim 10 metri cubi și o sarcină utilă maximă de 1.5 tone.

Interiorul este același ca la Hyundai ST1, diferența fiind, evident, emblema Iveco.

Aici avem un echipament generos, cu un ecran pentru instrumentarul digital de 12.3 inch, un ecran central pentru sistemul multimedia și comenzi tactile pentru reglarea climei. Habitaclul noului Iveco eMoovy conține foarte puține comenzi fizice, un lucru relativ neobișnuit pentru o utilitară. Tot aici avem și scaune îmbrăcate în piele ecologică, iar acestea sunt încălzite și ventilate.

Puterea noului model vine de la un singur motor electric de 218 cai putere și 350 Nm. Sunt disponibile două baterii, cu capacități de 63 de kWh sau de 76 de kWh. Dacă alegi bateria mai mare, vei avea o autonomie de 320 de kilometri în regim WLTP. Mai mult, noul model este bazat pe o arhitectură de 800 de volți, ceea ce înseamnă că vei avea încărcare rapidă și compatibilitate cu funcțiile V2L. O încărcare de 10 minute la un curent de 350 de kW este suficientă pentru o autonomie de 100 de kilometri.

Deocamdată, Iveco nu a anunțat prețurile noului model.

via Iveco

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru