Acesta este noul Aston Martin Vanquish: cel mai rapid Aston Martin de serie din istorie

de Tiberiu Safta
Marti, 03.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a prezentat oficial noua generație Vanquish. Noul model este noul etalon al mărcii britanice, iar acesta este și cel mai rapid model de serie al său, datorită unei viteze maxime de peste 340 de km/h.

A venit momentul să facem cunoștință cu noul Aston Martin Vanquish, un nume care revine după 6 ani de absență. Cea de-a treia generație Vanquish este noul etalon al mărcii britanice și este și cel mai rapid model de serie produs vreodată de Aston Martin.

Dar înainte să vorbim despre performanțele noului model, să privim de mai aproape noua înfățișare a lui Vanquish. Noul model este desenat conform limbajului de design actual al mărcii, caracterizat de linii fluide și suprafețe netede. Partea frontală este dominată de o grilă mare, iar aici mai putem vedea și un spoiler montat sub bara de protecție. Farurile LED Matrix au un aspect asemănător cu cele văzute la celelalte modele din prezent ale mărcii.

Câteva elemente vizuale interesante sunt prezente la capotă, acolo unde prizele de aer sunt inspirate de cele văzute la monopostul de Formula 1. În părțile laterale sunt vizibile prize de aer integrate parțial în aripile din față și în portierele ușor sculptate la mijloc.

Partea din spate propune un design radical, cu o configurație nouă a stopurilor, așezate acum aproape pe verticală. Aici mai sunt vizibile difuzorul aerodinamic și cele 4 terminații mari ale evacuării. Exteriorul este completat de jante de 21 de inch.

Noul Aston Martin Vanquish este un GT cu două locuri, iar interiorul seamănă cu cele văzute la Vantage și DB12. Astfel, avem un instrumentar digital de 10.25 de inch, precum și un ecran central tot de 10.25 de inch. Cele mai multe dintre comenzile fizice sunt concentrate în zona consolei centrale.

Interiorul este îmbrăcat în tapițerie din piele semi-anilină în combinație cu alcantara. Scaunele sunt reglabile electric în 16 direcții, iar aici mai avem și un sistem audio Bowers & Wilkins cu 15 incinte. Opțional, sunt disponibile și ornamente decorative din lemn.

CEL MAI RAPID ASTON MARTIN DE SERIE

Sub capota noului Aston Martin Vanquish se ascunde un motor V12 neelectrificat de 5.2 litri bi-turbo, care dezvoltă 835 de cai putere și 1000 Nm.

Motorul este cuplat la o cutie automată cu 8 trepte, iar puterea este transmisă către roțile din spate cu ajutorul unui diferențial electronic cu alunecare limitată.

Astfel, noul Aston Martin Vanquish accelerează de la 0 la 96 de km/h în 3.2 secunde și atinge o viteză maximă de 344 de km/h. Cu alte cuvinte, noul Vanquish este cel mai rapid Aston Martin de serie produs vreodată.

Datorită construcției caroseriei, noul model beneficiază de o creștere a rigidității laterale de 75% prin comparație cu modelul DBS 770 Ultimate. Noul Vanquish primește o suspensie nouă, precum și servodirecție electrică recalibrată și un sistem nou de control al stabilității. Frânele din carbon ceramică ajută la oprirea rapidă a noului Vanquish.

Livrările noului Aston Martin Vanquish vor începe în al ultimul trimestru din acest an. Prețurile nu au fost dezvăluite până acum.

via Aston Martin

Comentarii (2)

  • Enemies Vanquished
    4 1
  • Visul unei nopți de vară!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru