Acesta este noul Ariel Nomad electric: 281 CP și caroserie reciclabilă

de Tiberiu Safta
Miercuri, 28.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania britanică Ariel a prezentat oficial conceptul E-Nomad. Acesta anunță o viitoare versiune electrică a modelului Nomad și primește un propulsor de 281 de cai putere și o caroserie specială.

Mai devreme în acest an, constructorul britanic cunoscut pentru modelul Atom, a prezentat noul Nomad 2. Aceasta este o evoluție a modelului cu același nume introdus în 2015 și este un model de performanță de teren. Acum, a venit momentul să facem cunoștință și cu noua versiune electrică a lui Nomad 2.

Noul model este botezat E-Nomad și este, pentru moment, doar un concept. Astfel, în locul motorului de 2.3 litri preluat de la Ford Focus ST, inginerii Ariel au montat un singur motor electric care antrenează roțile din spate. Propulsorul dezvoltă 281 de cai putere și un cuplu de 489 Nm. Asta îi permite lui Ariel E-Nomad să accelereze de la 0 la 96 de km/h în 3.4 secunde. Adică exact atât cât are nevoie noul Nomad 2 pentru a atinge aceeași viteză. Alături de asta, noul concept electric cântărește doar 896 de kilograme.

Motorul electric este alimentat de o baterie mică, de 41 de kWh, care oferă o autonomie de 241 de kilometri. Bateria cântărește 300 de kilograme, iar aceasta poate fi încărcată de la 20% la 80% în mai puțin de 25 de minute la o stație de încărcare rapidă.

Caroseria noului Ariel E-Nomad este complet nouă și este confecționată din bio-compozite care conțin fibre naturale.

Aceste materiale duc la o reducere cu 9% a greutății față de o caroserie din fibră de carbon. Ariel mai spune că emisiile de CO2 rezultate din producția noii caroserii au fost reduse cu 73%. Caroseria conceptului electric este reciclabilă, deoarece sunt folosite și fibre de in.

Iar pentru ca autonomia să fie maximizată, caroseria noului E-Nomad are o formă mult mai aerodinamică decât cea văzută la modelul de serie cu motor termic. De aici rezultă și un coeficient aero mai mic cu 30%.

Pentru moment, Ariel nu are în plan să scoată pe piață o versiune electrică a lui Nomad. În schimb, constructorul precizează că va continua să testeze prototipuri ale acestui concept și că va fi atent la reacția clienților pentru a stabili dacă E-Nomad va fi transformat în model de serie.

via Ariel

Comentarii (4)

  • Si voi cu electrificarea?
    Nu am mai vazut asa ceva.
    Nu ii asculta nimeni pe Danut, Dutz si alti experti.
    Mare pacat, multi vor da faliment curand daca nu isi baga mintile in cap.
    Putoarea e cheia succesului!
    5 4
  • La tine Mihai știrile astea sunt ca perfuzia… pic, pic…. pacientul a mai supraviețuit o zi.
    Mă mir că n-ai nici o jenă să asociezi ce spunem unii cu orice doar așa ca tu crezi că ai cu ceva dreptate… ești pe lângă iar chestia asta “nomadă” arată exact asta.
    Cum va fi aerul mai curat în orașe după apariția creaturi??
    Ce rezolva chestia asta?
    Chiar nu știu la ce mai mai obosesc…
    3 2
  • Pe când o versiune comestibilă ?
    4 0
  • George Simion
    cam putini cai pt o electrica. si ce e cu antenele alea, e pregatit pt Marte? nici aerodinamic nu pare.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru