Acesta este noul Ariel Nomad 2, acum cu motor preluat de la Ford Focus ST

de Tiberiu Safta
Miercuri, 10.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ariel a prezentat oficial noul Nomad 2, succesorul primului model cu același nume. Noul model de teren de performanță primește acum un motor de 305 cai putere, preluat de la Ford Focus ST.

Compania britanică de mașini ușoare de performanță Ariel a dezvăluit oficial noul Nomad 2. Așa cum sugerează numărul din nume, acesta este succesorul lui Nomad, introdus în 2015. Practic, acest model este versiunea de teren a celebrului Ariel Atom.

Noua generație Nomad 2 primește un motor de 2.3 litri turbo preluat de la Ford Focus ST. Pentru noul model de teren, Ariel a modificat motorul pentru a livra 305 cai putere și un cuplu de 518 Nm. Ca o comparație, prima generație Nomad primea un motor de 2.4 litri preluat de la Honda Civic Type R. Cu noul motor, Nomad 2 este mai puternic cu 70 de cai putere.

Pentru noul model, Ariel oferă un ECU cu 3 mapări diferite în ceea ce privește puterea motorului. Astfel, avem o mapare care limitează puterea motorului la 260 de cai putere, 302 CP sau la cei 305 CP menționați mai devreme. Cu maparea cea mai puternică, noul Nomad 2 accelerează de la 0 la 96 de km/h în 3.4 secunde și atinge o viteză maximă de 215 km/h.

La fel ca la generația anterioară, caroseria este practic inexistentă la noul Nomad 2.

Așa se face că noul model cântărește numai 715 kilograme. Mai mult, modelul de teren de performanță are o lungime de 3398 de milimetri, o lățime de 1859 de milimetri și o înălțime de 1473 de milimetri. Ampatamentul are o lungime de 2395 de milimetri.

Noul Ariel Nomad 2 primește jante de 16 inch încălțate în anvelope de teren Yokohama. Pe ambele punți sunt prezente suspensii cu arcuri Eibach. Datorită aspectului de buggy, noul Ariel Nomad 2 are un unghi de atac de 48 de grade și un unghi de degajare de 64 de grade.

În standard, noul model primește o cutie manuală cu 6 trepte, însă este disponibilă și o cutie secvențială dezvoltată de Quaife. De asemenea, noul model primește și o frână de mână hidraulică.

Deși noul Nomad 2 este foarte asemănător la prima vedere cu generația anterioară, doar 3 piese au fost păstrate de la aceasta: volanul, pedalele și capacul rezervorului de benzină. În rest, totul este nou.

Noul model mai primește în standard frâne mai mari cu 40% față de vechiul Nomad.

Mai mult, șasiul lui Nomad 2 este acum mai rigid cu 60%.

Pe lista dotărilor opționale sunt incluse un sistem ABS reglabil, jante de 18 inch din aliaj forjat, un acoperiș pentru protecția împotriva razelor UV și un mic portbagaj montat în partea din spate.

Noul Ariel Nomad 2 este disponibil în Marea Britanie la un preț de pornire de 67.992 de lire sterline.

via Ariel

Comentarii (4)

  • Cand a avut Honda Civic Type R motor de 2.4??
    3 0
  • George Simion
    prea greu, prea scump si nici macar nu e electric.
    1 0
  • @P - a existat un concept în 2006 iar motorul a fost de serie ulterior pe Honda Accord CU2 începând cu 2008.
    https://www.car.info/en-se/honda/concept/civic-type-r-24-i-vtec-a-2006-16682126
    1 0
  • @zagado26
    Ce sa spun?? :-))
    Pai daca ar fi scris despre Accord, stiam ca alea aveau motor de 2.4 N/A.
    Dar asa, "concepte", hai sa fim seriosi...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru