Acesta este cel mai puternic Porsche Panamera din istorie: sistem PHEV cu 782 CP

de Alexandru Monenciu
Joi, 18.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul Panamera Turbo S E-Hybrid. Tot cu această ocazie facem cunoștință și cu noul Panamera GTS.

Recent, Porsche a stabilit un nou record, pentru mașinile executive, pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife. Era vorba despre o versiune misterioasă a modelului Panamera, iar acum aflăm exact care.

CEL MAI PUTERNIC PANAMERA DIN ISTORIA MĂRCII

Intră în scenă noul Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, cel mai puternic Panamera din istoria mărcii germane. Sistemul de propulsie plug-in hybrid este compus dintr-o unitate V8 de 4.0 litri, biturbo, și un motor electric integrat în transmisia automată PDK cu 8 rapoarte.

Agregatul termic dezvoltă singur 599 de cai putere, iar unitatea electrică plusează cu 190 CP. În total, ansamblul dezvoltă 782 CP și 1.000 Nm, un plus de 102 CP și 150 Nm față de vechiul Panamera Turbo S E-Hybrid.

În aceste condiții, mașina atinge 100 de km/h în 2.9 secunde, iar viteza maximă ajunge la 325 km/h.

Bateria are o capacitate brută de 25.9 kWh, iar autonomia electrică ajunge până la 88 de kilometri. La o priză AC de 11 kW, acumulatorul se încarcă în aproximativ 2 ore și 39 de minute.

Din punct de vedere vizual, noua Panamera Turbo S E-Hybrid nu este foarte diferită de versiunea Turbo E-Hybrid.

Avem, totuși, embleme specifice, un spoiler spate revizuit și jante de 21 de inch.

Nu lipsesc finisajele în nuanța Turbonite, terminațiile în nuanța Dark Bronze pentru sistemul de evacuare și frânele cu o serie de componente carbon ceramice și etriere galbene.

Pentru un plus de performanță, Porsche oferă pachetul opțional Aerokit, cu o serie de elemente aerodinamice din fibră de carbon. Acesta crește apăsarea la sol cu 60 de kilograme la viteze de 200 de km/h.

Așa cum era de așteptat, suspensia Porsche Active Ride este standard, la fel și sistemul de direcție integrală.

CEL MAI AGIL PANAMERA DE PÂNĂ ACUM

Cu ocazia prezentării celui mai puternic Panamera din istorie, Porsche a publicat primele imagini și informații despre noul Panamera GTS.

Și el este echipat cu același motor V8 de 4.0 litri, biturbo, dar fără nicio urmă de electrificare. În cazul său, propulsorul dezvoltă 500 de cai putere, cu 20 CP mai mult decât înainte. Repriza 0-100 km/h durează 3.8 secunde, iar viteza de top ajunge la 302 km/h.

Sistemul de evacuare a fost creat special pentru această versiune, iar suspensia a fost coborâtă cu 10 milimetri.

Din pachet nu lipsește diferențialul cu alunecare limitată PTV Plus, controlat electronic.

Noul Porsche Panamera GTS poate fi recunoscut după emblemele negre GTS și după accentele în nuanța Negru Satin-Matt. Jantele de 21 de inch au fost preluate de la Turbo S E-Hybrid, iar etrierele au fost vopsite în roșu.

Pentru interior, germanii au pregătit o tapițerie din microfibră Race-Tex. Clienții au la dispoziție două pachete interioare noi: Roșu Carmine și Gri Slate Neo. De asemenea, este disponibil și un pachet din carbon.

Noile Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid și Panamera GTS sunt deja disponibile pentru comandă. Primele exemplare vor fi livrate, în Germania, în toamna acestui an.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru