90% dintre masini au presiune proasta in pneuri
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Francezii de la Michelin s-au aliat cu Bond Beter Leefmilieu pentru un studiu realizat in Franta asupra nivelului corect al presiunii in pneuri.
Rezultatele sunt, ca de fiecare data in cazul unor astfel de studii, ingrijoratoare: din cele 236 de masini verificate, 212 rulau cu presiune mai slaba decat prevad limitele minime. Procentul este enorm: 89%.
Mai mult, pentru nu mai putin dintre 62% dintre masini limitele corecte ale presiunii din pneuri erau depasite cu 0.5 bari, ajungand la valori considerate foarte periculoase de catre diriguitorii sondajului.
Michelin precizeaza in concluziile studiului ca rularea cu pneuri subpresurizate sau suprapresurizate poate duce la accidente grave sau foarte grave. In plus, presurizarea incorecta creste consumul de carburant si emisiile de CO2, ceea ce duce la cheltuieli mai mari din partea posesorilor auto.
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Euro NCAP a efectuat ultima serie de teste din acest an. Nu mai puțin de 14 mașini noi au fost testate, printre care Audi A5, Porsche Macan Electric, Mini Countryman, Hyundai Santa Fe și Renault 5 E-Tech. (04.12)
-
TMD Friction, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de frânare din lume, a publicat primul său raport ESG sau, cu alte cuvinte Environmental, Social and Governance. (26.11)
-
Euro NCAP a publicat rezultate noi după cea mai recentă serie de teste de siguranță. Au fost testate 5 mașini noi, printre care și Ford Tourneo Courier, produs la Craiova. Monovolumul a obținut doar 3 stele. (14.11)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- BMW: Toate modelele diesel, produse în Germania, alimentate inițial cu ulei vegetal hidrotratat
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Stie cineva daca sunt obligati sa asigure functionarea acestora, sa putem, eventual reclama la protectia consumatorului ?
pacat...
Deci, cam ce ar trebui? Raspunsul este doar unul singur: umblam dupa manometre digitale folosite la F1 sau GP...sau Rally. Nu ?!