60 de ani de Jaguar E-Type: britanicii marchează momentul cu 12 exemplare clasice restaurate complet

de Alexandru Monenciu
Duminica, 14.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Classic a restaurat 12 exemplare E-Type clasice pentru a celebra cei 60 de ani pe care acest model legendar îi împlinește în 15 martie. Mașinile vor fi ulterior vândute.

În 15 martie 1961, Jaguar lansa cu ocazia Salonului Auto de la Geneva modelul E-Type. La acea vreme, modelul britanic atingea o viteză maximă de 241 km/h, repriza 0-100 km/h dura mai puțin de 7 secunde, avea frâne pe disc și suspensie față/spate independentă.

Performanțele nu erau atât de suprinzătoare, având în vedere că a fost dezvoltat pe baza modelului de competiție D-Type. Designul exterior l-a impresionat chiar și pe marele Enzo Ferrari, care a descris modelul E-Type ca fiind "cea mai frumoasă mașină construită vreodată".

Celebrul model Jaguar împlinește în 15 martie 60 de ani. Pentru a marca momentul, divizia Jaguar Classic a restaurat 12 exemplare clasice (6 coupe și 6 roadster) pe care urmează să le vândă. Prețul este necunoscut, dar acestea pot fi cumpărate doar ca pereche.

Ambele fac trimitere la mașinile care au debutat la Geneva. Varianta coupe este finisată în nuanța Gri Flat Out, iar cea roadster în Verde Drop Everything. Ambele culori sunt exclusive pentru acest E-Type 60 Collection, aceasta fiind denumirea oficială a proiectului.

Pe lângă faptul că Jaguar le-a recondiționat până la ultimul șurub, cele 12 vin și cu o serie de îmbunătățiri care să le facă mai plăcute la condus și fiabile.

Lista include o nouă transmisie manuală, cu cinci rapoarte și caracasă din aluminiu, ventilator electric și un sistem de evacuare din inox.

Motorul este același de 3.8 litri, cu șase cilindri, care dezvoltă 265 de cai putere.

Jaguar Classic a pregătit pentru habitaclu o tapițerie din piele (Negru Smooth pentru coupe și Verde Suede pentru roadster), embleme aniversare, și buton suflat cu aur de 24 de karate pentru claxon. Cel mai modern echipament este sistemul multimedia, cu conexiune Bluetooth și navigație incorporată.

Pentru a le aminti viitorilor proprietari că se află la volanul unui E-Type special, traseul de la Coventry până la Geneva, pe care modelul britanic l-a străbătut în 1961, este gravat manual pe cotiera centrală.

via Jaguar

Comentarii (3)

  • S.S. Cars
    Un singur cuvant am de spus,superb!
    13 7
  • O sa sun ca o hodoroaga, dar asemenea masini nu se vor mai face. Si, culmea!, nu pentru ca nu am putea. E mai accesibil si mai posibil acum decat oricand. Dar prostia umana trebuie sa complice intotdeauna lucrurile si sa gaseasca o problema pentru orice solutie...
    17 9
  • Mi-ar fi placut totusi o serie de 60 de E-type.


    PS. Nici faetoane ca la 1800 nu se mai fac.
    9 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru