46% din şoferi nu pot identifica martorul de presiune scăzută în pneuri
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Un sondaj făcut de compania Schrader a relevat faptul că aproape jumătate dintre şoferii care conduc vehicule echipate cu un sistem de monitorizare a presiunii în pneuri nu înţeleg ce semnificaţie are martorul din bord care îi avertizează de presiunea scăzută în unul din pneuri. Mulţi şoferi circulă cu o presiune inferioară în pneuri, aceasta fiind adesea cu 25% mai mică decât recomandarea constructorului. Această practică este extrem de periculoasă deoarece scade manevrabilitatea şi capacităţile de frânare ale vehiculului şi creşte riscul unui accident.
Toate modelele care sunt echipate cu acest sistem de avertizare beneficiază de acelaşi indicator luminos. Indicatorul prezintă forma unei anvelope şi are chiar şi „şanţuri” pe suprafaţa de rulare pentru a aminti exact funcţia sa. Interiorul anvelopei imaginare este marcat de un semn de exclmare, iar indicatorul este colorat în galben. Cu toate acestea, 46% din şoferi nu ştiu ce înseamnă acest indicator.
Circa 14% dintre respondenţi au declarat că indicatorul reprezintă un martor pentru alte probleme la masinşă, dar nu pentru anvelope.Nu mai puţin de 96% din respondenţi au declarat că este foarte periculos să circuli cu anvelopele umflate necorespunzător şi că acest lucru este un pericol şi pentru ceilalţi. În încercarea de a combate ignoranţa criminală a unora, producătorii de senzori de presiune în anvelope au creat un site pentru a educa şoferii din întreaga lume care vor să afle mai multe despre acest sistem de siguranţă.
CLICK AICI PENTRU A ACCESA PORTALUL DE INFORMARE SCHRADER
Via | EGMCarTech
Citeşte şi...
Adauga un comentariu
Ultimele stiri din Siguranta
-
Euro NCAP a efectuat ultima serie de teste din acest an. Nu mai puțin de 14 mașini noi au fost testate, printre care Audi A5, Porsche Macan Electric, Mini Countryman, Hyundai Santa Fe și Renault 5 E-Tech. (04.12)
-
TMD Friction, unul dintre cei mai mari producători de sisteme de frânare din lume, a publicat primul său raport ESG sau, cu alte cuvinte Environmental, Social and Governance. (26.11)
-
Euro NCAP a publicat rezultate noi după cea mai recentă serie de teste de siguranță. Au fost testate 5 mașini noi, printre care și Ford Tourneo Courier, produs la Craiova. Monovolumul a obținut doar 3 stele. (14.11)
- Skoda Kylaq a intrat în producția de serie în India. Preț de pornire, 8.700 de euro
- STUDIU: Doar 1% din proprietarii de mașini electrice ar reveni la termice
- Dacia: 10.000 de comenzi înregistrate, în 2024, pe platforma de vânzări online
- BMW: Toate modelele diesel, produse în Germania, alimentate inițial cu ulei vegetal hidrotratat
- Honda Prelude se întoarce. Din 2026 și în Europa
Altfel nu mai merita sa mai pierdem noi (cititorii) timp cu voi..