Istoria Michelin a început în 1889, anul în care francezii au demarat producția pneurilor dedicate bicicletelor. De-a lungul timpului, portofoliul Michelin a crescut, iar în acest moment, francezii propun o gamă variată de produse pentru toate tipurile de vehicule.
Michelin este unul dintre producătorii mari ai Europei care a pătruns și în România, dar nu doar prin intermediul produselor sale, ci și cu o rețea de producție formată din trei uzine. În urmă cu aproape două decenii, Michelin a cumpărat fabrica Victoria de la Florești și uzina Zalău Anvelope. În prezent, în cele două unități de producție sunt fabricate anvelope sub diverse branduri (Michelin, BF Goodrich, Kormoran, Kleber, Taurus și Riken).
În 2003, Michelin a construit uzina Zalău Cord care a fost gândită pentru a furniza cord metalic, unul dintre componentele carcasei anvelopei, uzinelor din cadrul grupului francez.
Michelin coordonează 69 de fabrici și este prezent în 170 de țări, iar anvelopele produse în România sunt exportate pe diferite piețe din Europa, America de Nord și Asia.
ANVELOPE DE IARNĂ PENTRU CELE ȘASE MAȘINI DIN #ROMANIANROADS LUXURY EDITION
Anul trecut, proiectul Romanian Roads a adunat șapte mașini cu ADN sportiv și 14 jurnaliști care au traversat cele mai frumoase drumuri ale țării. Anul acesta, Romanian Roads devine Luxury Edition, iar la start vor lua parte șase mașini de lux cu care nu doar că vom traversa unele dintre cele mai spectaculoase drumuri ale țării, dar la volanul cărora vom vizita și câteva dintre cele mai frumoase conace din România.
Și pentru că proiectul se desfășoară în luna octombrie, iar temperaturile deja au scăzut, toate cele șase mașini vor fi echipate cu anvelope Michelin gândite special pentru anotimpul rece.
Din oferta producătorului francez am selectat anvelopele Michelin Alpin 6 și pneurile ultra-high performance Michelin Pilot Alpin 5.
ANVELOPE DE IARNĂ MICHELIN ÎN FRUNTEA TOPULUI ADAC
Încă de la finalul anului trecut, Michelin a introdus pe piața din România noile anvelope de iarnă Alpin 6.
Acestea pun accent pe tracțiune și performanțe la frânarea pe zăpadă, dar sunt și cu 20% mai longevive comparativ cu restul concurenților premium.Pentru realizarea suprafeței de rulare, Michelin folosește două tipuri de compuși, iar canelurile din profilul anvelopei se lărgesc pe măsură ce anvelopa se uzează. În acest mod, pneurile vor oferi o aderență bună chiar și atunci când profilul ajunge la uzura maximă.
Organizația independentă germană ADAC testează anual într-unul dintre cele mai relevante comparative de pe piață cele mai populare dimensiuni de anvelope de iarnă, introducând sub lupă cele mai cunoscute modele de anvelope disponibile în Europa.
Iar în urma testului realizat de ADAC, Michelin Alpin 6 (în varianta 205/55 R16) a obținut calificativul "Bun" și a devenit una dintre anvelopele recomandate de organizația germană. În plus, pneul este considerat un reper în materie de longevitate, acesta fiind construit conform motto-ului Michelin "Performanță de la primul până la ultimul kilometru".
Michelin Pilot Alpin 5 este o anvelopă ultra-high performance care poate fi comandată în 62 de dimensiuni. Anvelopa oferă aderență sporită în condiții de carosabil umed și pe zăpadă, și oferă cel mai mari valori ale randamentului de kilometri comparativ cu principalii rivali. Pentru a îmbunătăți aderența în condiții de iarnă (drum uscat cu temperaturi joase, umed sau acoperit cu zăpadă), francezii folosesc un polimer funcțional special pentru banda de rulare.
Michelin Pilot Alpin 5 (versiunea 235/55 R17) a fost anvelopa care s-a clasat pe prima poziție în urma testelor ADAC și singura cu un calificativ general "Bun". Pneul dezvoltat de francezi a primit calificativul "Bun" pentru comportamentul său pe drumuri uscate, ude sau acoperite cu zăpadă și gheață, și calificativul "Excelent" pentru longevitate, fiind declarat un reper în segment.
PERFORMANȚE DE LA PRIMUL PÂNĂ LA ULTIMUL KILOMETRU
Long Lasting Performance (Performanțe de la primul până la ultimul kilometru) este demersul susținut de Michelin.
Pe scurt, un test pentru anvelope uzate, astfel încât utilizatorul să aibă informații relevante despre performanțele pneurilor pe toată durata de viață a acestora.În ultimii ani, Michelin a pregătit compuși speciali pentru anvelopele sale și moduri noi de a desena suprafața de rulare, astfel încât anvelopele produse să ofere performanțe bune chiar și atunci când acestea se apropie de finalul duratei de exploatare.
Spre exemplu, anvelopa Michelin Alpine 6 nu are un indicator de uzură de 4 mm, ci are o durată de viață extinsă până la uzarea maximă a benzii de rulare (1.6 mm). În acest caz, francezii au optat pentru un indicator care oferă valori în procente cu privire la uzura anvelopei. Iar în urma testului ADAC, nemții au venit cu un calificativ "Excelent" în dreptul longevității și preconizează posibilitatea rulării până la 43.000 de kilometri. Longevitatea anvelopei Pilot Alpin 5 a fost evaluată de organizația independentă ADAC cu același calificativ "Excelent".
Ca promotor al siguranței în sectorul anvelopelor și cu anvelope de iarnă care au obținut scoruri bune în testele ADAC, prezența Michelin ca partener principal al proiectului #RomanianRoads Luxury Edition a venit în mod natural.
Cred că determină chiar şi un consum mai mic, plus clar zgomot ceva mai redus.