Spre deosebire de motorizările oferite în SUA, versiunea europeană a lui Jeep Cherokee va fi disponibilă şi în companai diesel-urilor. Vorbim despre un Multijet II de 2.0 litri, 170 CP şi 350 Nm, alături un 2.0 turbo-diesel de 140 CP care completează oferta iniţială, compusă dintr-un Pentastar V6 de 3.2 litri şi un Tigershark MultiAir I-4 de 2.4 litri (acesta din urmă este oferit doar pe unele pieţe).
Pentru un plus de personalizare, cele trei niveluri de echipare oferite în Europa, Longitude, Limited şi Trailhawk, pot fi completate de peste 100 de accesorii din gama Mopar. Noul Jeep Cherokee se mândreşte cu arhitectura Compact US Wide a concernului american, căruia i-au fost adăugate peste 70 de funcţii de siguranţă activă şi pasivă. Graţie acestora, Jeep Cherokee a primit cel mai bun punctaj din segment la testele EuroNCAP în 2013, unde a obţinut cinci stele de siguranţă. Lista de dotări de siguranţă include şapte airbag-uri, inclusiv pentru genunchii şoferului, alături de o serie de sisteme care încearcă să prevină răsturnarea sau derapajul în situaţiile limită. Oranismul independent IIHS din SUA i-a acordat lui Cherokee distincţia "Top Safety Pick", tot pentru rezultatele sale la testele de impact din 2013.Via Jeep
eu vad aici un Pontiac Aztec redesenat
Cherokee e si o masina foarte sigura,a fost testata de EuroNCAP si a primit cel mai mare punctaj din segmentul sau.
Dupa parerea mea Jeep Cherokee ramane totusi un model cu personalitate, in schimb interiorul este si el mai rafinat, combinand luxul cu materialele dure cu care ne obisnuise constructorul.
Sa auzim numai de bine !
Numai de mult bine sa auzim!