Whitmarsh: "Button şi Hamilton şi-au adaptat stilurile de pilotaj"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.07.2010
Martin Whirmarsh susţine că Jenson Button şi Lewis Hamilton şi-au adaptat stilurile de pilotaj în acest sezon ca urmare a interzicerii realimentărilor cu carburant.

Sosirea lui Jenson Button la McLaren Mercedes în acest sezon a părut surprinzătoare într-o anumită măsură, ca urmare a stilului de pilotaj complet diferit faţă de cel al noului său coechipier, Lewis Hamilton.

În timp ce Button adoptă un stil de pilotaj calm, Hamilton a demonstrat în nenumărate rânduri că este agresiv şi forţează la limita capacităţile monopostului.

Discrepanţa dintre cei doi s-a micşorat însă vizibil pe parcursul sezonului, potrivit declaraţiilor lui Martin Whitmash, şeful echipei McLaren. Acesta susţine că noul regulament tehnic care prevede interzicerea realimentărilor cu carburant în timpul curselor i-a obligat pe cei doi britanici să-şi revizuiască comportamentul.

"Cred că de-a lungul timpului lumea a caracterizat stilul de pilotaj al lui Lewis ca fiind unul foarte agresiv, iar pe al lui Jenson ca fiind unul foarte calm. Sigur că există un oarecare sâmbure de adevăr aici, însă cred că ambii sunt piloţi inteligenţi care se adaptează repede.

Anul acesta, din cauza încărcăturii foarte mari de combustibil de la începutul cursei, trebuia să avem grijă de maşină, de frâne şi cauciucuri, astfel că şi stilurile de pilotaj s-au adaptat în funcţie de noul regulament", a declarat Whitmarsh.

Noul regulament tehnic a adus implicit şi o modificare radicală a modului de utilizare a motoarelor, care trebuie să reziste acum la presiuni mai mari în timpul curselor. Whitmarsh afirmă însă că McLaren a reuşit să gestioneze optim acest lucru, datorită performantei motorului Merccedes şi a uleiurilor de motor Mobil 1.

"Interzicerea realimentării în timpul cursei pune accent sporit pe eficienţa combustibilului, pe modul de pilotare din timpul cursei. Iar noi vedem asta ca pe o mare oportunitate. Parteneriatul cu Mercedes-Benz High Performance Engines şi ExxonMobil ne permite să dezvoltăm combustibili care ne ajută să fim mai competitivi şi să avem o greutate de pornire mai mică în timpul cursei".

"Sigur că ne confruntăm mereu cu provocarea de bază, aceea că, de anul trecut, motoarele de Formula 1 trebuie să reziste la o serie de evenimente imprevizibile din timpul cursei.

Prin urmare, durabilitatea devine extrem de importantă, motoarele trebuind să funcţioneze la aceiaşi parametri înalţi, dar pentru mai mult timp. Este o provocare deosebită căreia Mobil 1 i-a răspuns cu o nouă descoperire, furnizându-ne noi lubrifianţi care ne ajută să prelungim viaţa motorului", a mai precizat el.

Via | McCann PR România

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru