Schumacher vrea să se implice în privinţa clarificării ordinelor de echipă
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Consiliul Mondia al FIA a anunţat că va revizui în luna noiembrie regulamentul sportiv în privinţa interzicerii ordinelor de echipă. Forul mondial consideră că actualul regulament este ambiguu, aceasta fiind şi una dintre explicaţiile pentru care Ferrari nu a fost sancţionata în urma controverselor de la Marele Premiu al Germaniei.
Intenţia FIA a trezit interesul lui Michael Schumacher, care crede că piloţii experimentaţi ar trebui să aibă un cuvânt de spus în această privinţă.
"Sportul are interese diferite şi poate că este necesar să găsim o situaţie clară care să fie înţeleasa de toată lumea. Probabil ca actuala regulă este prea liberă decât ne dorim. Sunt sigur că echipele şi FIA vor depune toate eforturile pentru a clarfica situaţia. Am o poziţie foarte clară în privinţa ordinelor de echipă, dar nu cred că exista o regulă care să clarifice interesele fiecăruia. Avem nevoie de o discuţie intensă fără ca lumea să-şi dea cu părerea fără sens.
Aşa că nu are rost să vă ofer indicii. Mi-ar plăcea să discut cu oamenii potriviţi şi apoi, dacă nu vă supăraţi, să venim cu o situaţie foarte clară", a declarat septuplul campion mondial.Ordinele de echipă au fost interzise în Formula 1 după Marele Premiu al Austriei din 2002, când însuşi Schumacher a câştigat cursa de pe circuitul A1 Ring după ce coechipierul sau Rubens Barrichello i-a cedat prima poziţie în ultimul tur, pe linia de start-sosire. De altfel, statutul de pilot numărul 1 de care s-a bucurat germanul în perioada în care a concurat pentru ferrari este de notorietate.
Via | Autosport
Cat de jegoasa a devenit FIA, fac un regulament, iar cand litera legii trebuie sa intervina "pai stai dom'le, nu e bun regulamentu', trebuia sa fie asa chit ca nu e, in concluzie zicem ca sunt nevinovati, ca doar defect regulamentu' "...
Deci ordinul are loc intre autoritate si executant. Deci daca nu poti avea DOVEZI ale existentei ordinului in forma "scrisă sau orală" nu poti demonstra existenta lui decat daca ambele parti o recunosc (ceea ce este putin probabil). Daca este dificil, daca nu imposibil, sa demonstrezi existenta ordinului, atunci ce rost are o regula care sa il interzica ?
... ca si observatie, cand este vorba de a judeca un caz, nu poti da verdicte doar pe baza "ca este evident"
... deci actualul regulament este ambiguu
admit ca poate ma insel, asa ca orice alte pareri sunt binevenite
EXEMPLU: MASSA ARE PICIORUL RIDICAT DE PE ACCELERATIE SI IN MODUL ECONOMY, ALONSO E CU PEDALA LA FUND SI PE MODUL DEPASIRE.
Eu cred ca nu poti demonstra un ordin prin efectul lui. In definitia ordinului nu este inclus efectul ca si concept. Daca ar fi asa, cum ai demonstra un ordin neexecutat ?