Schumacher i-a cerut scuze lui Barrichello prin SMS
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Rubens Barrichello şi Michael Schumacher au luptat aprig pentru locul 10 în cursa de la Hungaroring spre finalul evenimentului, iar pilotul echipei Mercedes GP s-a apărat energic împingându-l pe rivalul său spre zidul de protecţie.
Manevra l-a nemulţumit pe brazilian, întrucât acesta a fost la un pas să producă un accident, iar Schumacher s-a mulţumit să-i ceară scuze prin intermediul unui comunicat de presă.
Conflictul s-a încheiat abia joi în paddock-ul de la Spa-Francorchamps, când Schumacher i-a trimis un mesaj text pe telefonul mobil pentru a-şi cere scuze. Germanul a făcut acest gest sub pretextul de a-l felicita pe fostul său coechipier de la Ferrari pentru aniversarea a 300 de curse în Marele Circ.
"Nu am nicio problemă să vorbesc cu Barrichello. Au existat două motive pentru care i-am trimis un mesaj text, iar unul dintre ele a fost că este al 300-lea său Grand Prix şi avem o istorie împreună. Am considerat că este potrivit să-l felicit şi să clarific situaţia, pentru că a rămas cu impresia că l-am împins în zid, dar nu asta a fost ambiţia mea.
Am vrut să concurez la limita fără niciun contact. Dacă el crede că l-am împins în zid, atunci îmi pare rău pentru asta", a declarat septuplul campion mondial la Spa-Francorchamps.Chiar dacă în ultima perioadă l-a criticat dur pe Schumacher pentru stilul său de pilotaj, Barrichello spune că a acceptat scuzele sale şi că nu are nicio problemă personală cu el.
"Am primit astăzi un mesaj de la el, un SMS. Cineva i-a spus că am rămas cu impresia că m-a împins în zid, el a spus că nu a fost cazul şi şi-a cerut scuze pentru asta. I-am spus doar <mulţumesc, nicio problemă>. Am acceptat scuzele şi i-am urat să aibă un weekend bun. Viaţa merge mai departe", a explicat brazilianul.
Schumacher şi Barrichello au fost coechipieri la Ferrari timp de şase ani în perioada 2000-2005, iar colaborarea dintre cei doi a fost deseori afectată de statutul de pilot numărul 1 al germanului în cadrul Scuderiei.
Via | The Guardian
Probabil ca il durea piciorul sa mearga prin padock sa ii ceara scuze fata in fata lui Rubens!!!
Chiar si cu acest gest de"marinimie"din partea lui Schumacher,tot ar trebui sanctionat drastic neamtul!!!!!!
Mai ales că neamțul nu se consideră vinovat cu nimic.
El a trăit și într-o epocă "să spunem" mai de aur a sporturilor cu motor, epocă în care manevrele la limită erau salutate de public nu huiduite.
Erau manevrele bărbaților a căror scop era lupta și victoria.
Cavalerii riscului (o carte de Dan Apostol, cred) chiar riscau, nu erau fetițe de bani gata ca plutonul fruntaș al burgheziei (Sechelariu Jr.) , adică cei care își permit să practice un asemenea sport astăzi.
Sunt destule talente în canpionatele de kartig, dar mai ai nevoie și de boa**** (a se înțelege BANII) tăticului ptr a promova mai sus.
De exemlu Petrov de era un simplu muritor de foame în fosta URSS mai pupa sprijinul "nomenclaturii" putiniste.
Sau Hamilton a avut vreodată grija zilei de mâine, a venit tăticul său să-i spună că de Crăciun nu o să primească nimic ptr că nu sunt bani?
Si o să sărbătorească la o supă de fasole chioară (fără afumături) "evenimentul".
Deci consideri că un om care este convins că nu a greșit cu nimic, merge să se milogească doar ptr că așa vrea "opinia publică"?
Crezi că germanul este o nevertebrată? O moluscă, sau o amibă?
Omul a spus clar că nu consideră că a greșit cu ceva, dar dacă Bari consideră contrariul își cere scuze. Simplu.
De ce un SMS!!!
vorba volant, scripta malent...
Sau ptr că așa au vrut "mușchii" lui...
Si pana la urma daca FIA nu il sanctioneaza pe Schumi, atunci totul a fost in regula.
off: @ cobra: te rog trimite-mi si mie poza pe care o ai pusa la avatar aici pe automarket. e-mail : flavius.maxim@rocketmail.com
Și nu cred că o sancțiune FIA este măsura "adevărului"...
Sau mai bine spus FIA (oameni din conducerea forului) a fost implicată prea mult în jocurile de culise din F1. Nu cred că au ei dreptul moral să judece pe alții.
Dragul de președinte FIA a fost cel care a dat ordine de echipă în 2002, iar Schumi este cel care a cules și care încă mai "culege" roadele... de data asta negative ale afacerii. Dar adevăratul vinovat stă bine merci la cârma FIA.
Respectele noastre stimate domn(@coman_norbert). Vezi... E atat de periculos incat fanii Schumy nu iau dat vot negativ... Pe noi ai vazut cum ne incarca de voturi negative, asta e... daca n-avem muschi:))
Imi pun la avatar o poza cu un asasin platit:))
@coman_norbert Pe langa faptul ca a condus intr-un din cele mai frumoase perioade ale F1, cu atatea legende pe circuit... Schumacher n-a fost nici pe departe omul care a venit cu bani(sa nu uitam din ce familie provine). A fost pur talent. Iar cand esti cel mai bun, normal ca se gasesc atatia care sa te sustina. Pe acele vremuri se promova talentul, nu banii(ca in prezent, de exemplu japonezul ala care plateste 7 mil. ca sa alerge, pardon, ca sa incurce pe altii). Cei care promoveaza in prezent in Formula 1 sunt toti cu bani, din familii bogate. Iar kartingul a ajuns un sport al bogatilor, nu al talentelor, precum si Formula 1, o data cu retragerea unor piloti va deveni.
2)Nu el primeste acele voturi pozitive, ci adevarurile ce reies din acele comentarii :p
Merci ptr susținere, dar nu sunt și nu am fost o persoană agresivă, care să împună respect prin mahala.
Nu frecventez cluburi, ascult jazz (și cântam). Am avut onoarea de a face parte din formația Harry Tavitian Trio, iar în 2005 am participat alături de formația Cultură sub Cenzură la Festivalul concurs de la Mamaia.
Și cred că la 36 de ani nu sunt o persoană "octogenară", vă rog doar Norbert sau Coman, fără domnule.
Actualmente studiez istoria și filosofia (masterate) urmând ca de anul viitor să forțez un doctorat pe o teză de filosofia istoriei. Studiile superioare le-am început la o vârstă mai înaintată, deoarece nu am avut posibilitatea materială de a fi întreținut de către mama mea în acest demers. Dar trecând de "prima tinerețe" chiar am fost interesat de studiu și nu de destrăbălări prin cluburile clujene.
@maryo37
F1 din pasiunea pentru mașini a unor oameni precum Enzo Ferrari s-a transformat într-o afacere de multe miliarde, iar afacerile nu au multe în comun cu sportul, mai ales în ceea ce privește aspectul moral al acestuia. Cei care suferă sunt tinerii piloți care încă mai visează la caracterul pur sportiv al întregii afaceri.
Dar perioada eroică a F1 a cam apus (Spengler și Toynbee explicau faptul că o cultură-civilizație trece printr-o fază eroică înainte de a se "civiliza", o epocă să spunem cavalerească)...
Dar în acest moment avem un sport deja civilizat :)
@Coman Era o gluma, cateodata mai trebuie sa ne relaxam, nu? Daca stam mereu incordati ajungem la nebuni. F1 inseamna spectacol, distractie, placere... Asa ca mai trebuie sa si glumim:)