Renault se va retrage din Formula 1 după 2025. Alpine ar putea trece la motoare Mercedes

de Tiberiu Safta
Marti, 01.10.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a confirmat oficial că nu va mai furniza motoare în Formula 1 după sezonul 2025. Echipa Alpine, singura care folosește motoare Renault, ar putea trece la propulsoare Mercedes din 2026.

În ultima perioadă, au existat discuții aprinse cu privire la viitorul mărcii Renault în Formula 1. Marca franceză este unul din cei 4 furnizori de motoare în Marele Circ, iar singura echipă care se folosește de propulsoarele franceze este Alpine. Echipa nu are deloc parte de cel mai bun sezon în 2024. Cu doar 6 curse rămase, Alpine se află pe locul 9 în clasamentul constructorilor, cu doar 13 puncte trecute în cont. Echipa franceză este doar în fața celor de la Kick Sauber, care nu au adunat puncte până acum.

După mai multe discuții, care au inclus și amenințări cu grevă din partea angajaților, Renault a anunțat oficial că se retrage din Formula 1. Marca franceză va continua să furnizeze motoare către Alpine până la finalul lui 2025. Fabrica de la Viry-Chatillon din Franța, acolo unde sunt produse motoarele de Formula 1, va fi transformată într-un centru de dezvoltare pentru tehnologii noi care își vor face apariția la viitoare modele Renault și Alpine de stradă.

Cu privire la echipa Alpine, aceasta se află în negocieri cu Mercedes-Benz. Sunt șanse foarte mari ca echipa franceză să treacă la motoarele germanilor începând din sezonul 2026. Acela este și anul când va fi introdus un nou regulament tehnic. Tot în 2026, vom avea și 3 furnizori noi de motoare: Honda, Ford și Audi.

via Motorsport

Comentarii (3)

  • Losange Community
    Incepand cu ziua de ieri, De Meo este identificat de fanii Renault ca terorist.
    0 1
  • La ce rezultate au, de cativa ani buni, nu cred ca merita sa continue. De Meo este doar pragmatic in vreme de criza.
    Si la 24h Le Mans, au o trascaleta luata de la altii pe care au pus un abtipild Alpine.
    Decat asa, mai bine sa se retraga de tot!
    NB: fost fan Benetton-Renault; Williams-Renault si Renault pana in era Kubica, dupa care echipa a devenit un mare fiss
    0 0
  • Bixente
    Liberté pour RenaultSport !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru