Constructorul britanic de maşini sport McLaren, care deţine şi una dintre cele mai vechi echipe din Formula 1, traversează în această perioadă o perioadă de schimbări profunde.
CEO-ul Ron Dennis a fost forţat să părăsească producătorul în urma unui conflict cu ceilalţi acţionari, fondul de investiţii al statului Bahrain şi omul de afaceri Mansour Ojjeh. Dennis a încercat să obţină finanţare din partea unui grup de companii din China pentru a cumpăra acţiunile rivalilor săi, însă tentativa a eşuat şi a fost forţat să plece.
"Sunt dezamăgit că ceilalţi acţionari au forţat această decizie, în ciuda avertismentelor cu privire la consecinţele acţiunilor lor. Afirmaţiile pe care le-au făcut sunt false. Stilul meu de conducere a fost întotdeauna acelaşi şi a permis McLaren să devină un grup care a câştigat 20 de titluri în Formula 1 şi are afaceri de 850 de milioande de lire sterline pe an", spune Dennis într-un comunicat de presă.
Chiar dacă a demisionat din funcţia de CEO, Dennis îşi va păstra cele 25% din acţiuni pe care le deţine şi, în acelaşi timp, va ocupa în continuare postul de director al McLaren Technology Center. Totuşi, mai ales că este acţionar minoritar, el nu va mai putea impune strategia de afaceri a grupului şi nu va mai gestiona activitatea echipei de Formula 1. În cursul anului viitor, Dennis intenţionează să lanseze un fond de investiţii în tehnologie, despre care nu a oferit însă informaţii suplimentare.Dennis a preluat McLaren în 1982, atunci când a reuşit să obţină o sponsorizare de la Marlboro prin care McLaren a fuzionat cu echipa sa de curse, Project 4. Cu excepţia unei pauze în perioada 2009-2014, Dennis s-a aflat permanent la conducerea McLaren şi a avut un rol determinant în succesul producătorul de maşini sport şi al echipei de Formula 1.
În prezent, McLaren include echipa de Formula 1, divizia de curse GT, constructorul de maşini sport şi divizia de tehnologie aplicată.
Via McLaren
nu el ci Honda a insistat sa vina Alonso pe o caruta de bani
Dacă eram președinte aș fi spus sec „ghinion”!