McLaren: "Formula 1 poate avea peste 20 de curse"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.08.2010
Martin Whitmarsh a revenit asupra poziţiei sale anterioare şi afirmă că Formula 1 poate gestiona un calendar cu peste 20 de curse anual.

În condiţiile în care Bernie Ecclestone a început o adevărată ofensivă privind intrarea a numeroase ţări în calendar, Formula 1 se îndreaptă cu paşi mari spre sezoane cu peste 20 de Mari Premii.

Iniţial, McLaren a fost una dintre echipele care a considerat ca o astfel de încărcare a calendarului nu ar fi benefică pentru echipe, însă Martin Whitmarsh şi-a reconsiderat acum poziţia şi afirma că un calendar cu peste 20 de curse este perfect fezabil. "Cred că echipele vor dori peste 20 de curse, dacă acest lucru se întâmplă din motive potrivite. Putem realiza asta", a declarat şeful echipei McLaren şi preşedintele FOTA.

Calendarul Formulei 1 cuprinde în prezent 19 curse şi va atinge un record de 20 de Mari Premii anul viitor, odată cu includerea Indiei. Statele Unite va reveni în calendar în 2012, iar Rusia şi Africa de Sud se număra printre ţările dornice să construiască noi circuite. În plus, Roma ar putea găzdui o cursă stradală începând din 2013, în timp ce Ecclestone doreşte o a doua cursă în SUA la New York.

Astfel, declaraţiile anterioare ale deţinătorului drepturilor comericale ale Formulei 1, conform cărora calendarul va avea în curând 25 de curse, tind să devină din ce în ce mai aproape de realitate.

Via | Statesman

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru