Mattia Binotto revine în Formula 1. Va fi șeful echipei Audi

de Tiberiu Safta
Marti, 23.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi l-a anunțat pe Mattia Binotto drept noul șef al echipei. Fostul șef de echipă de la Ferrari îl înlocuiește pe Andreas Seidl, care părăsește Audi.

Mattia Binotto, fostul director tehnic și șef de echipă la Ferrari, a fost anunțat drept noul șef al echipei Audi, care va debuta în Formula 1 în sezonul 2026. Binotto va prelua și funcțiile de director operațional și director tehnic al echipei începând din 1 august 2024.

Echipa Audi, în prezent Kick Sauber, trece printr-o restructurare odată cu venirea lui Mattia Binotto la echipă. Astfel, actualul CEO Kick Sauber, Andreas Seidl părăsește echipa elvețiană, alături de Oliver Hoffmann.

„Sunt încântat că am reușit să-l recrutăm pe Mattia Binotto pentru proiectul nostru ambițios de Formula 1”, a declarat Gernot Dollner, CEO-ul Audi. „Cu experiența lui vastă de peste 25 de ani în Formula 1, el va reuși fără îndoială să contribuie decisiv pentru Audi”, a mai adăugat șeful mărcii cu 4 inele.

Așa cum spuneam, echipa Audi va debuta în Formula 1 în sezonul 2026. Mai devreme în acest an, constructorul german a preluat echipa Kick Sauber, care va rula sub acest nume până la finalul lui 2025.

Primul pilot anunțat de Audi este Nico Hulkenberg, actual pilot al echipei Haas.

via Audi

Comentarii (3)

  • Audi Formel Eins
    Mattia Binotto = Progres prin competență.
    2 3
  • mariuca
    ii duce si pe astia pe aceleasi culmi ale succesului cum i-a dus si pe Ferarri
    3 3
  • Pinocchio
    Trişorul se întoarce
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru