Lotus a semnat cu Renault pentru furnizarea motoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 23.10.2010
Lotus a semnat contractul cu Renault pentru utilizarea motoarelor furnizate de constructorul francez începând din 2011, însă înţelegerea va fi oficializată la Interlagos.

Presa internaţională a relatat de câteva săptămâni că Lotus şi Renault au ajuns la un acord ferm pentru semnarea unui parteneriat prin care echipa malaeziană va utiliza începând de anul viitor motoarele constructorului francez, însă parafarea înţelegerii a fost amânată ulterior.

Motivul a fost reprezentat de dispută legala în care se află Lotus privind intenţia de a utiliza numele Team Lotus în 2011, însă în cele din urmă cele două părţi au semnat sâmbătă contractul la Yeongam. Cu toate acestea, înţelegerea va fi confirmată oficial de Lotus şi Renault abia cu ocazia Marelui Premiu al Braziliei de peste două săptămâni, când Carlos Ghosn, CEO-ul constructorului francez, este aşteptat la eveniment.

Lotus Racing are toate şansele să înregistreze progrese semnificative anul viitor în urma semnării noului parteneriat, întrucât va utiliza motoare Renault şi cutii de viteze şi transmisii furnizate de Red Bull Technology, adică exact pachetul pe care se bazează Red Bull Racing, liderul clasamentului constructorilor.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru