Formula 1: Sergio Perez rămâne la Red Bull până în 2026

de Tiberiu Safta
Miercuri, 05.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez și-a prelungit contractul cu Red Bull Racing pentru încă două sezoane. Mexicanul va rămâne la echipa austriacă până la finalul lui 2026.

Red Bull Racing a anunțat oficial că îl păstrează pe Sergio Perez și pentru sezonul 2025 de Formula 1. Pilotul mexican și-a prelungit contractul cu echipa austriacă pentru încă două sezoane, ceea ce înseamnă că va rămâne la această echipă până la finalul sezonului 2026.

„Sunt foarte fericit să-mi dedic viitorul către această echipă grozavă”, a declarat Perez. „Sunt încântat să rămân aici pentru a continua împreună parcursul nostru și pentru a contribui la marea istorie a acestei echipe pentru încă doi ani. Să fac parte din această echipă este o provocare imensă, una pe care o ador”, a mai adăugat pilotul mexican.

„Acum este un moment important de a confirma linia noastră de piloți pentru 2025 și suntem foarte încântați să continuăm să lucrăm împreună cu Checo, a declarat Christian Horner”, șeful echipei Red Bull. „Continuitatea și stabilitatea sunt importante pentru echipă, iar parteneriatul dintre Checo și Max este unul de succes și robust, lucru dovedit de primul nostru finish 1 – 2 pentru echipă în campionat, în sezonul trecut”, a mai adăugat șeful echipei austriece.

Sergio Perez a avut un start bun în sezonul 2024 cu clasări pe podium în Bahrain, Arabia Saudită, Japonia și China.

Cursele recente au fost ceva mai dificile, în special etapa de la Monaco, acolo unde Perez a fost implicat într-un accident violent în primul tur, după o performanță dezamăgitoare în calificări.

Înaintea Marelui Premiu al Canadei, care are loc în acest weekend, Sergio Perez ocupă locul 5 în campionatul piloților, având în cont 107 puncte și fiind la un punct în spatele lui Carlos Sainz Jr. Între timp, coechipierul său, Max Verstappen, este lider în clasament cu 169 de puncte adunate până acum.

via Formula 1

Comentarii (3)

  • Damon Hill
    "Asta mai lipsea, o prelungire de contract pentru Perez, astfel Red Bull a decis sa se lupte cu rivalii avand un un singur picior valid, Max Verstappen.
    Sunt două echipe care arată ritm și reduc diferența pe anumite circuite față de Red Bull, iar prezenta lui Perez in cadrul Red Bull face ca lupta sa fie si mai deschisa decat era pana acum.
    Nu uitați că Ferrari și McLaren au ambele doi piloți care pot ataca. Nu sunt sigur că poți spune asta despre Checo.
    Nu mai e bine să fii la trei zecimi de Verstappen, asa cum era/este Checo de Max, pentru că atât de multe mașini pot sări în acest decalaj. Decalajele au devenit din ce în ce mai mici.”
    1 3
  • @Damon Hill
    Ferrari şi McLaren au piloți mediocri. Tăntălăul de Sainz este de nivelul lui Sargeant.
    3 5
  • Sondaj Racing News365
    Are dreptate Red Bull să-l semneze pe Sergio Perez pentru inca doi ani?

    Da - este cea mai bună opțiune disponibilă și va face treaba 35,70 %
    Nu - există candidați mult mai buni disponibili 54,53 %
    Nu stiu, nu sunt sigur 9,78 %

    Total voturi: 1524
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru