Formula 1: Pierre Gasly va rămâne la Alpine pentru mai multe sezoane

de Tiberiu Safta
Joi, 27.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul francez de Formula 1 Pierre Gasly a semnat un nou contract cu echipa Alpine pentru mai multe sezoane. Francezul va avea un coechipier nou în 2025.

Înaintea Marelui Premiu al Austriei, cursă care se desfășoară în acest weekend, doi piloți au fost confirmați pentru sezonul 2025. Mai întâi este Pierre Gasly, care va rămâne la Alpine și în sezonul viitor. De altfel, pilotul francez și-a prelungit contractul cu echipa franceză pentru cel puțin două sezoane.

"Mă simt ca acasă la această echipă mare", a declarat Gasly. "Mă bucur că fac parte atât din proiectul de Formula 1 cât și din viziunea mai largă a mărcii Alpine. Sunt aici oficial de 18 luni și planul a fost mereu acela de a construi un proiect pe termen lung cu echipa. Deși pe pistă am avut parte de un sezon dificil până acum, rămân încrezător proiectului și nu voi pleca nicăieri", a mai adăugat pilotul francez.

Anunțul vine la o lună după ce Alpine a anunțat că se desparte de Esteban Ocon la finalul acestui sezon. Deocamdată, nu se știe cine va fi noul coechipier al lui Gasly în 2025. Conform unor zvonuri recente, se pare că echipa franceză îl dorește pe Carlos Sainz Jr, care pleacă de la Ferrari după acest sezon.

Marele Premiu al Austriei se va desfășura în acest weekend.

Această etapă va avea și o cursă de sprint, ceea ce înseamnă că vom avea doar o singură sesiune de antrenamente libere și două sesiuni de calificare. Prima, pentru cursa de sprint, va avea loc vineri de la ora 17:30, ora României.

via Formula 1

Comentarii (1)

  • Unul dintre ăia mulți
    Foarte bine ca lucrurile se limpezesc, consumatorii Formulei Unu nu mai puteau sa faca fata atator incertitudini, sunt teribil de greu de gestionat pe intervale atat de indelungate.
    Marele Circ chiar duce dorul predictibilitatii.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru