Formula 1: Oliver Bearman va fi pilot Haas în 2025. Îl va înlocui pe Nico Hulkenberg

de Tiberiu Safta
Joi, 04.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa americană de Formula 1 Haas a anunțat că l-a semnat pe Oliver Bearman pentru sezonul 2025. Pilotul britanic, care a debutat ca pilot de rezervă pentru Ferrari, va parcurge primul său sezon complet și îl va înlocui pe Nico Hulkenberg.

Haas a anunțat primul său pilot pentru sezonul 2025. Este vorba despre Oliver Bearman, cel care i-a luat locul lui Carlos Sainz Jr la Ferrari în etapa din Arabia Saudită mai devreme în acest an. Pilotul britanic în vârstă de 19 ani a terminat pe locul 7 în prima sa cursă de Formula 1.

Acum, Bearman urmează să parcurgă primul său sezon complet în Formula 1 alături de echipa americană. Astfel, el îl va înlocui pe Nico Hulkenberg, care va pleca la Kick Sauber în 2025.

În prezent, Oliver Bearman este pilot în Formula 2 și are 4 victorii în această serie. Cea mai recentă reușită a venit în weekend-ul Marelui Premiu al Austriei, acolo unde britanicul a reușit să câștige cursa de sprint. El face parte și din Academia de Piloți Ferrari.

„Este greu să pentru mine să pun în cuvinte cât de mult înseamnă asta pentru mine”, a declarat Bearman. „Să spun cu voce tare că voi fi pilot de Formula 1 pentru echipa Haas mă face să mă simt extrem de mândru.

Să fiu unul dintre puținii oameni care au șansa să facă ceea ce au visat în copilărie este ceva de-a dreptul incredibil. Către Gene Haas (fondatorul echipei), Ayao Komatsu (șeful echipei) și tuturor celor de la Haas, vă mulțumesc pentru că credeți în mine și că aveți încredere în mine să vă reprezint”, a mai adăugat pilotul britanic.

Oliver Bearman a semnat un contract pentru mai multe sezoane, ceea ce înseamnă că va sta la Haas cel puțin până la finalul lui 2026. Pentru moment, nu se știe cine va fi coechipierul britanicului. Kevin Magnussen, actual pilot al echipei americane, are un contract care expiră la finalul acestui sezon.

via Formula 1

Comentarii (3)

  • Bixente
    Mutare precoce, dar cu bătaie lungă.
    Ferrari pregătește discret înlocuirea lui Leclerc.
    3 1
  • @Bixente sau poate a lui Hamilton, depinde cine va fi mai bun
    3 2
  • Bixente
    Doi englezi exceptionali și simultan este nu doar ceva unic pentru Ferrari, ci o reală desfătare pentru rezultatele care nu vor intarzia să apară pentru Ferrari.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru