Formula 1: Lando Norris, pole în Ungaria. McLaren, în prima linie pentru prima dată după 12 ani

de Tiberiu Safta
Sambata, 20.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lando Norris a obținut pole position în calificările de dinaintea Marelui Premiu al Ungariei. Lângă el este coechipierul său, Oscar Piastri, care completează prima linie McLaren pentru prima dată după 12 ani.

Formula 1 a ajuns în Ungaria pentru cea de-a 13-a etapă a sezonului 2024. După o sesiune de calificare ținută în condiții mixte, în care și-a făcut apariția și ploaia, Lando Norris a obținut cel mai bun timp din sesiune și, implicit pole position. Lângă pilotul britanic se află Oscar Piastri. Australianul completează, astfel, o primă linie McLaren, nemaivăzută de la Marele Premiu al Braziliei din 2012.

Pe locul 3 este Max Verstappen, cu un timp mai lent cu doar 0.046 de secunde față de Norris în ultima parte a calificărilor. Lângă triplul campion mondial vine Carlos Sainz Jr. Locul 5 este ocupat de Lewis Hamilton în fața lui Charles Leclerc. În spatele celor doi urmează a 4-a linie Aston Martin, cu Fernando Alonso în fața lui Lance Stroll pe locurile 7 și 8. Clasamentul primilor 10 este completat de piloții RB, cu Daniel Ricciardo în fața lui Yuki Tsunoda.

Pilotul japonez a ieșit în decor în ultima parte a calificărilor. Din cauza asta, sesiunea a fost oprită.

Nico Hulkenberg va pleca de pe locul 11, în fața lui Valtteri Bottas, Alex Albon, Logan Sargeant și Kevin Magnussen.

Surprizele neplăcute ale calificărilor au venit din partea lui Sergio Perez și George Russell.

În condiții de pistă umedă, Perez a pierdut controlul monopostului său și a lovit puternic barierele de pe circuit. Este pentru a doua oară consecutiv când mexicanul iese în Q1 în urma unei erori de pilotaj. Din cauza accidentului său, sesiunea a trebuit să fie oprită cu steag roșu.

De cealaltă parte, George Russell nu a reușit nici el să treacă mai departe de Q1 și va pleca de pe locul 17 în cursă, în spatele lui Perez. Pentru Russell, este al doilea an la rând când acesta este eliminat în Q1 la Hungaroring. Clasamentul este completat de Zhou Guanyu pe 18, Esteban Ocon pe 19 și Pierre Gasly pe 20.

Marele Premiu al Ungariei va avea loc mâine, de la ora 16.00, ora României.

via Formula 1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru