Formula 1: Lando Norris, pole în Singapore, cu Max Verstappen în prima linie

de Tiberiu Safta
Sambata, 21.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lando Norris a obținut un nou pole position înaintea Marelui Premiu din Singapore. Britanicul va împărtăși prima linie cu Max Verstappen pentru cursa de mâine.

Formula 1 a ajuns înapoi în Asia pentru tradiționala cursă de noapte din Singapore, pe circuitul stradal Marina Bay. După o sesiune de calificări foarte strânsă, Lando Norris a avut cel mai bun timp și va pleca din pole position în cursa de duminică. Britanicul de la McLaren a stabilit un timp de 1 minut și 29.525 secunde.

Timpul de pole al lui Norris a fost mai bun cu puțin peste două zecimi de secundă decât cel al lui Max Verstappen, care va pleca de pe locul 2. În linia a doua, la o zecime în spatele triplului campion mondial, este Lewis Hamilton, pe locul 3. El va împărtăși a doua linie cu coechipierul său de la Mercedes, George Russell.

Locul 5 va fi ocupat de Oscar Piastri, câștigătorul cursei precedente din Azerbaidjan. Alături de el pe grilă va fi Nico Hulkenberg, care a reușit o performanță extraordinară cu al său Haas pentru al 6-lea cel mai bun timp în Q3. Fernando Alonso va pleca de pe locul 7, iar Yuki Tsunoda are asigurat locul 8.

Piloții Ferrari au avut parte de o sesiune dezamăgitoare, mai ales în Q3.

Mai întâi, Carlos Sainz Jr a ieșit în decor și s-a izbit de zidul de protecție din ultimul viraj, înainte de a începe un tur rapid. Din cauza accidentului, sesiunea de calificări a fost oprită cu steag roșu pentru câteva minute bune, înainte ca aceasta să fie reluată cu 8 minute rămase pe cronometru.

În încercarea de a stabili un timp competitiv, Charles Leclerc a depășit limitele circuitului în al doilea viraj și s-a ales cu un timp pe tur șters. Monegascul de la Ferrari va pleca de pe locul 9, iar în spatele său va fi Sainz.

O altă surpriză neplăcută a fost Sergio Perez, care s-a calificat doar pe locul 13. Mexicanul de la Red Bull, câștigătorul acestei curse în 2022, va pleca în spatele piloților Williams, cu Alex Albon pe 11 și Franco Colapinto pe locul 12. În spatele lui Perez este Kevin Magnussen pe locul 14, urmat de Alpine-ul lui Esteban Ocon pe 15.

Dintre piloții eliminați în Q1, clasamentul arată în felul următor: Daniel Ricciardo (16), Lance Stroll (17), Pierre Gasly (18), Valtteri Bottas (19) și Zhou Guanyu (20).

Marele Premiu din Singapore va avea loc mâine de la ora 15:00, ora României.

via Formula 1

Comentarii (1)

  • Codrin
    Foarte slab rezultatul din partea lui Leclerc. Dacă era Seb în locul lui era în pole
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru