Formula 1: Esteban Ocon semnează cu Haas pentru mai multe sezoane

de Tiberiu Safta
Joi, 25.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Esteban Ocon va fi pilot la echipa americană Haas începând din sezonul 2025. Francezul a semnat un contract pe mai multe sezoane și îl va avea coechipier pe Oliver Bearman.

Echipa americană de Formula 1 Haas l-a semnat oficial pe Esteban Ocon pentru sezonul 2025. Pilotul francez, care conduce în prezent pentru rivalii de la Alpine, a semnat un contract care îi asigură prezența la echipa americană pentru mai multe sezoane, cel puțin până la finalul lui 2026.

Ocon îl va avea coechipier în sezonul viitor pe britanicul Oliver Bearman, care va lua parte în primul său sezon complet de Formula 1. Francezul îl înlocuiește pe Kevin Magnussen, care va părăsi echipa la finalul acestui sezon.

„Mă voi alătura unei echipe foarte ambițioase, a cărei spirit, etică de lucru și traiectorie ascendentă incontestabilă m-au impresionat cu adevărat”, a declarat Esteban Ocon. „Vreau să le mulțumesc lui Gene Haas și Ayao Komatsu pentru încrederea și susținerea lor și pentru discuțiile noastre sincere și fructuoase din ultimele luni. Pe o notă mai personală, sunt foarte fericit să lucrez din nou cu Ayao, întrucât el a făcut parte din debutul meu atunci când am urcat pentru prima oară într-o mașină de Formula 1, în perioada în care am fost junior la Lotus acum mai bine de 10 ani”, a mai adăugat pilotul francez.

Anunțul semnării lui Esteban Ocon la Haas vine în săptămâna în care va avea loc Marele Premiu al Belgiei, la Spa-Francorchamps.

Cursa este programată duminică, 28 iulie, de la ora 16:00, ora României.

via Formula 1

Comentarii (2)

  • Motors Inside
    Două echipe de Formula 1 sunt interesate de Mick Schumacher.
    Recent, Alpine și Audi l-au abordat pe german în vederea recrutării lui pentru sezonul viitor.
    Sosirea lui Schumacher ar putea perturba din nou grila 2025, deja în mijlocul multiplelor răsturnări care sunt departe de a fi încheiate.
    2 0
  • Estenba
    Sunt sigur că va fi un etalon pentru tânărul Bearman
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru