Formula 1: Alpine are un nou șef de echipă. Oliver Oakes îl înlocuiește pe Bruno Famin

de Tiberiu Safta
Miercuri, 31.07.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine l-a numit oficial pe britanicul Oliver Oakes drept noul său șef de echipă. Acesta îl înlocuiește pe Bruno Famin, care părăsește acest rol la finalul lui august.

Echipa franceză Alpine trece din nou printr-o restructurare majoră, a doua din acest an. Bruno Famin, actualul șef de echipă la Alpine, va părăsi rolul său după Marele Premiu al Olandei, la finalul lui august. Francezul preluase acest rol mai devreme în acest an.

Acum, echipa cu sediul la Enstone, Marea Britanie, tocmai a anunțat noul său șef de echipă. Acesta este Oliver Oakes, un britanic în vârstă de 36 de ani, care este fost pilot și este și fondatorul echipei Hitech Grand Prix, care concurează în Formula 2 și Formula 3.

„Sunt extrem de recunoscător lui Luca de Meo și Flavio Briatore pentru oportunitatea de a duce Alpine înapoi la competitivitate”, a declarat Oakes. „Echipa are oameni talentați și resurse excelente la bază, iar eu sunt încrezător că putem realiza multe împreună în sezonul rămas și pe termen lung. Aștept cu nerăbdare să încep după pauza de vară”, a mai adăugat noul șef de echipă Alpine.

Sezonul 2024 s-a dovedit a fi unul extrem de dificil pentru Alpine.

Echipa franceză a început anul cu cea mai lentă mașină de pe grilă. Alpine se află pe locul 8 în clasamentul constructorilor, cu doar 11 puncte adunate până acum. În spatele echipei franceze sunt Williams și Kick Sauber. Nici piloții Alpine nu sunt foarte sus în clasament. Pierre Gasly este pe locul 15, cu 6 puncte, în timp ce Esteban Ocon se află pe locul 17, cu 5 puncte în cont. Cel din urmă pilot va părăsi Alpine la finalul sezonului.

via Alpine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru