F1: Kimi Antonelli, pilot Mercedes în 2025. Italianul îl va înlocui pe Lewis Hamilton

de Tiberiu Safta
Luni, 02.09.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes l-a anunțat oficial pe Andrea Kimi Antonelli ca pilot al echipei începând din sezonul 2025. Italianul în vârstă de 18 ani va debuta în Formula 1 ca înlocuitorul lui Lewis Hamilton.

După o lungă perioadă de speculații și semne de întrebare cu privire la cine îl va înlocui pe Lewis Hamilton la Mercedes, iată că acum a venit confirmarea oficială. Andrea Kimi Antonelli, pilot în Formula 2 și membru al academiei de juniori Mercedes, este înlocuitorul septuplului campion mondial la echipa germană. Antonelli, în vârstă de 18 ani, va debuta la Mercedes în sezonul următor și îl va avea coechipier pe George Russell.

În prezent, Andrea Kimi Antonelli este pilot în Formula 2, acolo unde are deja două victorii în acest sezon. Italianul ocupă locul 6 în clasamentul piloților. Mai mult, Antonelli are și o carieră de juniori destul de impresionantă. El este campion în Formula 4 italiană în sezonul 2022, precum și campion în Formula Regională Europeană și din Orientul Mijlociu în sezonul 2023.

„Este un sentiment uimitor să fiu anunțat ca pilot Mercedes lângă George pentru 2025”, a declarat Antonelli. „Să ajung în Formula 1 este un vis pe care l-am avut de când eram băiat mic.

Vreau să mulțumesc echipei pentru susținerea pe care mi-au oferit-o până acum în cariera mea și încrederea pe care mi-au arătat-o. Încă învăț foarte mult, dar mă simt pregătit pentru oportunitate. Mă voi concentra să fiu mai bun și să aduc cele mai bune rezultate posibile pentru echipă”, a mai adăugat pilotul italian.

„Linia noastră de piloți din 2025 combină experiență, talent, tinerețe și viteză pură”, a declarat Toto Wolff, șeful echipei Mercedes. „Suntem încântați de ceea ce George și Kimi aduc echipei atât ca piloți individuali, cât și ca parteneriat. Noua noastră linie de piloți este perfectă pentru începutul următorului capitol din povestea noastră. Este, de asemenea, o dovadă a puterii programului nostru de juniori și a încrederii noastre în talentul crescut de noi”, a mai adăugat Wolff.

via Formula 1

Comentarii (5)

  • Bortoleto peste
    L-au luat ca poate e urmatorul Verstappen, e un pariu. L-ar inlocui imediat cu Verstappen.
    1 1
  • bobita
    ... între timp s-a consumat cursa de la Monza, dar asta nu avea cum să estompeze ştirea bombă cu bietul Antonelli! Ce-a ajuns şi site-ul ăsta...
    5 0
  • @MarS - nu stiu daca Bortoleto este peste. Daca faci comparatie, Bortoleto are doar titlul din F3 2023. In rest, a avut doar clasari mediocre. Asta nu inseamna ca nu e un pilot bun, chiar a impresionat sezonul asta. Insa Kimi Antonelli parca are alt pedigree:
    - 2023: Champion - Formula Regional European Championship by Alpine;
    Champion - Formula Regional Middle East Championship certified by FIA
    - 2022: Champion - Italian Formula 4 Championship; Champion - ADAC Formula 4 Germany

    Desi in antrenamentele de vineri in F1 Kimi a iesit in decor, a aratat ca are un racecraft foarte bun. Este clar ca lipsa de experienta l-a facut sa piarda controlul in Parabolica. Acest viraj era sa faca mai multe victime - Sainz si Hulkenberg au scapat la limita, iar Colapinto a facut o drumetie prin pietris
    1 0
  • Generatia ZET
    Hamilton si Alonso nu observa ce se intampla in jurul lor ?
    Cei doi chiar nu se simt ?
    Boșorogilor, vremea voastra a apus !
    1 4
  • Am vazut ce "bataie" tot iau bosorogii de cativa ani de zile de la marile sperante Stroll si Russel
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru