F1: Franco Colapinto îl înlocuiește pe Logan Sargeant la Williams pentru toate cursele rămase din 2024

de Tiberiu Safta
Miercuri, 28.08.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a anunțat oficial că îl înlocuiește pe Logan Sargeant pentru cursele rămase din acest sezon. Americanul va fi înlocuit de Franco Colapinto, pilot în Formula 2.

După ce au apărut zvonuri în timpul weekend-ului Marelui Premiu al Olandei că Logan Sargeant ar putea fi înlocuit până la finalul sezonului, iată că aceste zvonuri s-au adeverit. Începând cu următoarea etapă din Italia, pilotul american va fi înlocuit de Franco Colapinto, care își va face debutul în Formula 1. Argentinianul îi va lua locul lui Sargeant pentru toate cursele rămase în acest sezon.

Pilotul argentinian, în vârstă de 21 de ani, concurează în Formula 2, unde se află pe locul 6 în clasamentul piloților și este și câștigător de curse în această serie. Alături de asta, Colapinto face parte și din academia de piloți Williams. El va fi primul argentinian care va lua startul în Formula 1 după 23 de ani. Înainte de Colapinto, ultimul pilot de Formula 1 din Argentina a fost Gaston Mazzacane.

„Este o onoare să-mi fac debutul în Formula 1 cu Williams, din astea sunt făcute visele”, a declarat Colapinto. „Echipa are o istorie uimitoare și o misiune de a reveni în frunte din care abia aștept să fac parte.

Să vin în Formula 1 la mijloc de sezon va fi o curbă de învățare enormă, dar sunt pregătit acestei provocări și sunt pe deplin concentrat să lucrez cât se poate de tare cu Alex Albon și cu echipa pentru a deveni un succes”, a mai adăugat argentinianul.

James Vowels, șeful echipei Williams, a declarat: „Înlocuirea unui pilot în timpul sezonului nu este o decizie pe care am luat-o cu ușurință, dar credem că asta îi oferă echipei Williams cea mai bună șansă să concureze pentru puncte pe parcursul sezonului rămas.”

În ceea ce-l privește pe Logan Sargeant, acesta va rămâne alături de echipa Williams, însă este puțin probabil să mai prindă un loc în Formula 1.

via Formula 1

Comentarii (9)

  • petrush
    no,era vorba de mick schumacher. s-au intors? avea bube-n cap?
    2 1
  • Bixente
    James Vowels vrea cumva sa se metamorfozeze intr-un diplomat ?!?
    ..... Doar ca nu prea a reusit. Ba din contra.
    Colapinto n-a fost adus sa acumuleze puncte, ci sa aduca masina la boxe pe propriile roti, intreaga.
    Potrivit unor surse, a iesit scandal mare in boxa Williams la Zandvoort, mai ales ca sumele care-au fost cheltuite cu reparatiile la monopostul lui Sargeant au ajuns la o valoare impresionanta.
    3 1
  • Luca De Meo
    @petrush
    Schumacher face parte acum din familia Renault.
    Orice asociere a acestuia cu un alt brand/concurent al Renault Group nu face altceva decat sa stirbeasca masiv din deferenta reciproca care a guvernat activitatea noastra in motorsportul la cel mai inalt nivel.
    1 2
  • Statisticianu'
    Ultimii 10 piloți de F1 care au fost concediați în timpul sezonului:

    Nick de Vries - 2023
    Jolyon Palmer - 2017
    Daniil Kvyat -2017
    Rio Haryanto -2016
    Nick Heidfeld -2011
    Pedro de la Rosa -2010
    Sebastian Bourdais -2009
    Nelson Piquet jr -2009
    Scott Speed -2007
    Christijan Albers -2007
    2 0
  • Ralf Schumacher
    "Mick Schumacher și Doohan s-au duelat intens într-un test de o zi pe circuitul Paul Ricard în iulie, unde se aflau la volanul unei mașini Alpine F1 din 2022.
    M-am întrebat dacă Alpine chiar a luat în serios acest duel intern, deoarece consider că nu a fost „corect” in ceea ce-l priveste pe nepotul meu în vârstă de 25 de ani.
    El [Mick] a condus după-amiaza și Jack Doohan dimineața.
    Eu însumi am fost acolo. Dacă ai condus la 09:00 am, ai fost cu două secunde și jumătate mai rapid, pentru că erau 38 de grade după-amiaza și bătea si vântul.
    Faptul că Mick Schumacher a aflat de decizia lui Alpine prin Instagram a sporit si mai mult furia noastra."
    (Sky Deutchland)
    1 2
  • Era timpul sa plece Sargeant! Cand te bate tot timpul coechipierul, atat in calificari cat si in cursa, nu poti da vina nici pe vant, nici pe ploaie, nici pe setup, nici pe motor. Pur si simplu nu esti de nivelul Formulei 1. Si nu e ca si cum te-a batut un Verstappen sau Hamilton (in tinerete), ci Albon. Nu ma intelegeti gresit, Albon este un pilot foarte bun, dar nu este la nivelul celor cu adevarat mari.
    Astept sa iasa urmatorul: Guanyu Zhou! (Macar asta nu le aduce pagube celor de la Sauber)
    3 1
  • Statisticianu'
    Cele mai scurte cariere în F1 din acest secol în lumea Formulei 1:

    Ralph Firman - 14 curse
    Giorgio Pantano -14 curse
    Roberto Merhi - 13 curse
    Rio Haryanto - 12 curse
    Patrick Friesacher -11 curse
    Robert Doornbos - 11 curse
    Karun Chandhok -11 curse
    Nyck de Vries - 11 curse
    Nicolas Kiesa - 5 curse
    Yuji Ide -4 curse
    2 0
  • WARNING!
    Formulei Unu nu-i pasa de acest debut, au reusit sa-i scrie eronat numele argentianului pe linia de pit.
    Colopinto, in loc de Colapinto.


    https://www.gpblog.com/en/news/297357/f1-make-silly-pitlane-mistake-in-monza-with-colapinto-s-name.html
    0 1
  • James Vowles
    @Ralf Schumacher
    „Au fost trei opțiuni pe masă pe care le-ați cunoscut cu toții.
    Unul era Liam Lawson, unul era Mick și unul era Franco. Cu Liam, poziția contractuală a Red Bull nu ar fi funcționat cu mine aici la Williams.
    Pe datele pe care le putem vedea din ceea ce face Franco și cum se evoluează, el face pași importanți. Și astfel devine o decizie, investim în viitor sau investim în altcineva ?
    Cred că ambele ar intra în categoria „bun”, nu „special”, cred că trebuie să fim corecti în privința asta.
    Mick nu este special, ar fi fost doar „bun””. Deci alegerea a căzut asupra lui Colapinto. Cred în ceea ce crede Williams și ce se află la valorile de bază ale lui Williams.
    Williams a investit întotdeauna în noi generații de șoferi și tineri. Și despre ce am vorbit până acum este investiția în viitorul Williams și viitorul lui Williams nu este investiția în trecut, ci investiția în talent care ne permite să mergem mai departe.
    Și atunci când ai investit acea sumă de finanțare în academie, trebuie să-ți pui acțiunile acolo unde sunt convingerile tale în același timp.
    Colapinto este în fața lui Andrea Kimi Antonelli și Oliver Bearman în campionatul de Formula 2.
    El este la MP Motorsport și, cu tot respectul pentru MP, nu este Prema, nu este ART”.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru