F1: Esteban Ocon se desparte de Alpine la finalul acestui sezon

de Alexandru Monenciu
Luni, 03.06.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii echipei de Formula 1 Alpine au anunțat că nu îi vor reînnoi contractul lui Esteban Ocon. Francezul va pilota pentru echipă până la finalul acestui sezon.

Esteban Ocon s-a alăturat francezilor de la Alpine în 2020. Un an mai târziu, pilotul din Hexagon a semnat prima sa victorie într-un Mare Premiu de Formula 1, dar și primul pentru Alpine, în Ungaria.

Mai mult, în 2020 și în 2023 a urcat pe podium la Sakhir, respectiv la Monaco. În 2022 a avut cel mai bun sezon al său, terminând pe locul 8 în clasamentul piloților.

De numele său sunt legate, însă, și câteva evenimente nefericite. Cel mai recent a avut loc în Marele Premiu din Monaco, acolo unde s-a acroșat chiar cu coechipierul său, Pierre Gasly. Pentru această manevră a primit o penalizare de 5 poziții pe grilă în următorul Grand Prix.

Acum, oficialii Alpine anunță că Esteban Ocon nu va mai pilota pentru echipa franceză în 2025. Contractul său cu Alpine expiră la finalul acestui sezon.

Totodată, Alpine a precizat că va anunța piloții pentru sezonul 2025 în curând. Tot în săptămânile următoare vom afla mai multe detalii și despre viitorul lui Ocon în Marele Circ.

via Formula 1

Comentarii (5)

  • Nissan
    Esteban Ogone
    4 0
  • √ al Formulei 1
    Demn de interes, apucă volanul vacant feciorul lui Doohan?
    Sau o să fie uns chiar Mick. Dar dacă este momentul oportun pentru un alt francez, Theo Pourchaire.
    Numai în pielea lui Bruno Famin să nu fii!
    1 0
  • Academia Alpine a scos niste piloti foarte interesanti in ultimii ani: Theo Pourchaire, Jack Doohan, Victor Martins, Kush Maini.
    Pe mine ma surprinde foarte mult ca Felipe Drugovich, pilot al academiei Aston Martin nu si-a gasit loc in F1, in timp ce avem piloti ca Sargeant si Zhou care mai mult fac act de prezenta. Drugovich a castigat F2 in 2023 la o distanta de peste 100 de puncte in fata lui Theo Pourchaire. In ultimii 7 ani niciun pilot nu a castigat F2 in asemenea maniera, iar aici includem piloti ca Leclerc, Russell, Piastri.
    4 1
  • Sondaj Racing News365
    Cine ar trebui să-l înlocuiască pe Ocon la Alpine?

    Jack Doohan 35,51 %
    Mick Schumacher 32,61 %
    Zhou Guanyu 4,71 %
    Valtteri Bottas 19,68 %
    Victor Martins 1,45 %
    Alte variante 6,05 %

    Total participanti: 3039
    Marja de eroare +/_ 2.5%
    0 2
  • Breaking News!
    Perez a semnat un nou contract cu Red Bull pentru a pune capăt speculațiilor asupra viitorului sau, termenii contractuali stipuland o prelungire pe inca doi ani, până la sfârșitul sezonului 2026.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru