Echipele au planificat o întâlnire cu FIA şi Bernie Ecclestone pentru 23 octombrie la Paris pentru a clarifica ultimele aspecte ale Acordului Concorde, însă au câştigat deja o primă luptă cu deţinătorul dreptutrilor comerciale.
Ecclestone intenţiona să reducă numărul de echipe prezente în Comisia F1 de la 12 la numai 6, cu scopul de a avea un cuvânt mai greu de spus în stabilirea regulamentului.
Totuşi, la capătul unor negocieri aprinse, echipele au reuşit să-şi impună punctul de vedere, astfel că fiecare va avea un reprezentant în Comisia F1, care va continua să numere 26 de persoane.
Pe de altă parte, Ecclestone va crea un nou "Comitet de Direcţie" de 18 persoane care va include câte un reprezentant al fiecărei echipe şi şase reprezentaţi FIA şi Formula One Management (FOM). Acest nou for va avea misiunea de a stabili regulamentul pe termen lung al Formulei 1 şi va fi principalul comitet care va discuta despre posibilele modificări ale regulamentelor în vigoare.După ce Comitetul de Direcţie stabileşte anumite schimbări de regulament, acestea vor fi înaintate Comisiei F1, care va putea doar să le aprobe sau să le respingă. Astfel, Comisia F1 nu va mai putea aduce niciun fel de modificare a regulamentului propus de noul Comitet de Direcţie, influenţa acesteia în Formula 1 urmând astfel să fie diminuată.
În acest moment nu este foarte clar ce se va întâmpla cu Sporting Working Group (SWG) şi Technical Working Group (TWG), cele două organisme care stabileau schimbările sportive şi, respectiv, tehnice ale regulamentului. În prezent, SWG şi TWG sunt primele comitete în care se discuta despre schimbările de regulament care sunt înaintate ulterior spre ratificare Comisiei F1.
Via Autosport
Comentarii (0)