Procesul a dezvăluit însă amănunte inedite despre modul în care britanicul, acum în vârstă de 83 de ani, a reuşit să semneze Acordul Concorde din 1998, actul care a guvernat Formula 1 până la sfârşitul sezonului 2008.
Potrivit informaţiilor dezvăluite de Constantin Medien în cadrul procesului, Ecclestone le-a oferit câte 10 milioane de dolari lui Eddie Jordan (pe atunci proprietar al echipei Jordan), Alain Prost (în calitate de proprietar al echipei Prost) şi Tom Walkinshaw (şeful celor de la Arrows) pentru a semna Acordul Concorde.
Teoretic, această practică nu este ilegală, fiind aplicată de Ecclestone inclusiv pentru noul Acord Concorde valabil în perioada 2013-2020. Totuşi, problema apare ca urmare a faptului că banii plătiţi de Ecclestone au ajuns în conturile personale ale celor trei proprietari, şi nu în conturile echipelor pe care le conduceau, aşa cum ar fi fost normal.Informaţia a fost confirmată inclusiv de Ecclestone în cadrul procesului, atunci când a fost întrebat dacă echipele au fost plătite pentru a semna Acordul Concorde. "Da. Dar nu am nicio idee (n.r - ce au făcut ei cu banii). Au fost plătiţi pentru a semna Acordul Concorde şi l-au semnat. Ceea ce deduceţi voi este că aceşti oameni nu au acţionat corect, Alain Prost şi ceilalţi", a declarat el.
Înainte de a ajunge în sala de judecată, Ecclestone a oferit jurnaliştilor un moment amuzant, întrucât a avut dificultăţi să intre pe uşa rotativă a clădirii.
Via Daily Telegraph
Comentarii (11)