Detalii inedite despre viata unei echipe de F1
- Printeaza
- Comenteaza
- Trimite pe:
Pe langa timpii pe tur de circuit, numarul de tururi parcurse sau distanta fata de principalul urmaritor, Formula 1 implica o serie de alte evenimente mai putin cunoscute publicului larg.
Pentru a face lumina in acest caz, oficialii echipei BMW-Sauber au prezentat pe site-ul oficial o parte dintre evenimentele care au loc in spatele camerelor de filmat, dezvaluind astfel amanunte inedite din viata unei echipe de Formula 1.
Fiecare weekend de cursa implica o forta de munca de aproximativ 80 de oameni. Pe langa manageri si cei trei piloti, staff-ul include 18 ingineri, peste 30 de mecanici, unul sau doi oameni pentru departamentul de logistica si un departament dedicat presei. BMW-Sauber se bazeaza pe o forta de munca de 680 de angajati in fabricile de la Munchen si Hinwill.
In ceea ce priveste oamenii detasati la cursa, exista 6 persoane in standul din pitwall. De la stanga la dreapta, acestia sunt: Giampaolo Dall’Ara (inginerul de cursa al lui Heidfeld), Mike Krack (seful inginerilor de cursa), Beat Zehnder (Team Manager), Mario Theissen (directorul departamentului de motorsport al BMW), Willy Rampf (coordonator tehnic) si Antonio Cuquerella (inginerul de cursa al lui Kubica).
Acetia urmaresc impreuna 24 de monitoare, unele dintre ele oferind mai multe stream-uri simultan.Cu totii urmaresc timpii pe circuit in timp real, vremea, canalul de stiri si harta circuitului, precum si datele de telemetrie. Echipa are insa si un sistem propriu de pozitionare pentru monoposturi, cu ajutorul carora se decid strategiile si preconizeaza momentul intrarilor la boxe. Comunicatiile se realizeaza cu ajutorul a 6 canale radio.
Pentru Grand Prix-urile la care deplasarea se face pe calea aerului, echipa transporta o cantitate de aproximativ 32 de tone, care include 3 sasiuri, intre sase si opt motoare, intre trei si cinci parti componente, computere sau echipament de garaj. In schimb, pentru cursele de pe continentul european, echipa utilizeaza cinci camioane de la Hilwill si un camion pentru motoare de la Munchen.
Bucataria joaca de asemenea un rol esential in viata echipa, consumul mediu pentru un weekend de cursa fiind de 140 kg de carne, 100 kg de peste, 100 kg de fructe, 90 kg de vegetale, 1000 oua si 2500 de litri de apa si bauturi racoritoare.
Comentarii (1)