@"Pt cel caruia ii este lene sa se logheze sau sa isi dea un nume": citeste tot comentariul meu! Nu ma refer doar la productia de energie electrica. Este vorba si de dezastrul ecologic produs pentru extractia minereurilor necesare productiei de acumulatori pt masinile electrice. Si nu exagerez cand spun dezastru ecologic.
Da, este bine sa ne gandim la reducerea poluarii automobilelor, am si specificat acest lucru in comentariul meu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa distrugem alte zone ale planetei pentru realizarea acestui lucru.
Nu vedem padurea de copaci!
Alternativa ca masinile electrice nu polueaza este cea mai mare minciuna. Daca e sa ne luam strict la emisia de noxe a automobilului, da, un automobil electric nu polueaza, dar pana acolo este o cale lunga. In primul rand masinile electrice au nevoie de curent electric pentru incarcare. La nivel european curentul electric este generat in proportie de circa 70% de combustibili fosili, doar restul reprezentand "green energy": http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Renewable_energy_statistics#Primary_production
Mergand mai departe, toate masinile electrice au nevoie de acumulatori...multi acumulatori. Dar de unde provin acesti acumulatori? De fapt acesti acumulatori provin din niste fabrici...despre care nu se povesteste prea mult, pentru ca propaganda cu masinile electrice trebuie continuata. Aceste fabrici de acumulatori/baterii pentru masinile electrice au nevoie de multa materie prima...foarte multa materie prima, in special Litiu si Ion. Dati o cautare pe google "lithium mining" si veti vedea niste imagini cu adevarat dezastroase. Poluarea de la Rosia Montana e nimic pe langa aceste exploatari miniere.
Dar stati asa!!! Aceste exploatari miniere nu se afla in Europa. Majoritatea lor sunt in America de Sud, Africa, Asia, mai sunt si prin America de Nord, asa ca ce ne pasa? Mai bine bagam mizeria sub pres sa nu se vada.
Masinile electrice nu vor opri poluarea la nivel global asa cum ni se vinde la televizor. Sunt multe studii realizate pe aceasta tema care demonteaza minciuna asta ieftina. Iar pe baza acestei minciuni apar tot felul de politicieni "destepti" care s-au gandit ei asa ca uite ce putem face. Si ghiciti cine plateste toate aceste schimbari legislative? Noi toti! Fiecare dintre noi!
Este bine ca se cauta alternative pentru reducerea emisiilor poluante, dar reguli stricte precum cele care ne-au fost prezentate in acest articol sunt niste ineptii care nu au nicio baza logica.
Pentru a se interzice comercializarea masinilor care functioneaza cu combustibili fosili mai trebuie foarte multa cercetare in dezvoltarea energiilor alternative pentru automobile, iar acest lucru dureaza ani buni si nu se poate face de pe o zi pe alta fiindca asa vor politicienii.
Ultimele comentarii
371 in total