@CGI
Cu mare placere!
Din text rezulta ca guvernul "a anuntat o ordonata de urgenta". In realitate OUG respectiva a fost adoptate vineri 04.08. Daca textul ei nu prevede un anume termen de intrare in vigoare, ea intra in vigoarea la data publicarii in Monitorul Oficial.. Acum tu decizi daca astepti sa-ti recuperezi taxa in baza OUG respectiv, motiv pentru care va trebui sa completezi totusi niste formulare (vezi formularul de cerere al carui continut trebuie adoptat) sau sa te duci cand inca mai ai timp la un birou de executor judecatoresc si sa-i soliciti recuperarea intregii sume prin executare silita. Eu as zice sa optezi pentru prima varianta. In primul rand ca la executor va trebui sa inaintezi niste cheltuieli de executare si, in al doilea rand, este posibil ca pana executorul indeplineste formalitatile prealabile executarii silite, sa te trezesti ca OUG-ul respectiv se publica in M.of. si ramani si cu banii dati si cu executarea silita suspendata, ramanadu-ti ca ultima posibilitate de recuperare a creantei tot procedura reglementat in respectiva OUG. Eu iti doresc succes.
@kasmd
Mai mult decat atat, din tabelul respectiv, nu se stie ce cu ce se compara, in sensul in care nu se precizeaza daca marcile respective sunt 4x3 sau nu.... In alta ordinde se idei ... lista respectiva nu contine masini mult mai apropiate de Qashqai cum ar fi Vitara, ASX sau XV ... Da da, la pretul mentionat pentru echiparea 4x4 cred ca iti poti lua un XV destul de bine dotata, daca nu un Forester pe benzina ceva mai chel.
Hmmm.... Masina din imagine este un 505 si faptul ca a fost utilizata pe taxi spune enorm despre fiabilitatea legendara a acestui model. Farurile duble sunt cam din topor si se vede clar faptul ca au fost "adaugate" special pentru piata americana care la acea vreme le prevedea in mod obligatoriu. La fel au procedat toti producatorii europeni care au exportatin in USA in acea perioada.
CGI
Intrebarea ta este cat se poate de legitima iar cei care ti-au dat manute rosii n-au nici cel mai elementare notiuni care sa le permita sa inteleaga ce te intereseaza.
Din pacate, nu se va intampla nimic. Spun asta pentru ca, in general, actele normative care prevad aceste reesalonari SUSPENDA, toate executarile silite care privesc aceste sume. Este anormal si se intampla doar in Romania. Peste tot in lumea civilizata o hotarare judecatoreasca nu poate fi anulata prin lege. Tocmai aceste este motivul acestei "darnicii" a statului roman care stie ca, daca nu va rambursa sumele respective, va fi actionat in judecata si pe langa sumele in sine va trebui sa achite cheltuieli de judecata si de executare silita.
Prin urmare, daca actul normativ continte o asemenea dispozitie de suspendare si vei merge cu hotararea respectiva la un executor judecatoresc, acesta iti va da un raspuns motivat prin care va refuza punerea in executarea a sentintei respective motivand faptul ca aexecutarile acestui tip de sentinte au fost suspendate prin actul normativ care reglementeaza rambursarea esalonata. Desigiur, tu poti formala contestatie la instanta impotriva acelui refuz si, daca instanta ti-o va admite, atunci executorul judecatoresc este obligat sa continue executarea.
Daca am folosit termeni prea tehnici, imi cer scuze... Stiu ca sunt lucruri destul de greu de inteles. Dar, in concluzie, cel putin pana acum, prin asemenea acte normative statul a anulat efectiv puterea executorie a unor hotarari judecatoresti.
Ultimele comentarii
1292 in total