am mai vazut fanatici... dar tu esti seful lor.
Cred ca tu esti cel mai mare "fan" Schumacher, ce te faci cand se retrage definitiv...
Dar pe undeva ai dreptate, daca vinul cu cat este mai vechi cu atat este mai bun... omul nu!
Uite tu Mavric ai o pasiune (alta nu "pupatul" lui Schumi aici pe forum), nu doresti sa o practici cat mai mult daca este posibil. Omul asta (Schumacher) nu poate rezista departe de pista, ca este F1, motociclism, kartig, etc, nu conteaza. Merita respect!
Da... se pare ca cei de la Red Bull au aripi; Ferrari sunt OK; McLaren mai vedem; Mercedes, asa cum anticipam, nu nimeresc trendul, Renault... poate, poate.
pentru că boss-ul F1, moșulică Ecclestone, a ales să ducă F1 în tările "civilizate" din lumea a 3-a.
A vrut bani de la "dictatori".
Astfel circuitele tradiționale din Europa și America sunt acoperite de praf.
Spengler spunea în 1917 că europeanul este im****nt, că se sinucide, apare o oboseală psihică a civilizatului care nu are vigoarea perifericilor, astfel el pierde civilizația printre degete.
Poate are dreptate filosoful german.
Organonul lui Aristotel este primul tratat de logica.
Am spus si eu... sisteme de numeratie existau, dar nu exista conceptul, teoria.
Filosofii au fost interesati de morala, de frumos, Pitagora a lucrat cu numere datorita conceptiei moniste conform c[reia la baza intregii lumi stau numerele. Pitagora a fost cel care s-a numit pe sine philosophos. A fost primul care a folosit acest cuvant.
Eu nu spun ca stiinta nu poate exista fara filosofie, ci faptul ca filosofia a creat terenul propice ptr stiinta.
Cu alte cuvinte, stiinta a aparut datorita unui cadru mental creat ]n prealabil de filosofie, de dorinta omului de a explica propria realitate cat si ceea ce transcede.
Eu cred ca tu nu esti in clar cu ceea ce reprezinta filosofia. Filosofia nu este doar bla bla. Fara Socrate, Platon, Aristotel, Hobbes, Rousseau, Voltaire, noi nu avean politica, nu vorbeam de drepturile omului. Filosofia a fost primul cadru al gandirii libere, nu aveam notiunea de libertate fara filosofie. Iar stiinta nu putea evolua fara libertate. Ptr ca o societate inchisa, dogmatica ridica ruguri (vezi inchizitia) cand spiritul liber incearca sa deaseasca rigiditatea Canonului dogmatic.
Eu nu sunt filosof ca pregatire, sunt istoric, nu sunt adeptul metafizicii, prefer filosofia sociala (politica, a istoriei), deci prefer sa lucrez pe baza unor date istorice.
Da... științele exacte pot exista fără filosofi... dar filosofii le-au inventat... nu puteau să apară fără filosofi, fără un mediu intelectual propice științelor. Dacă nu exista o mentalitate capabilă ca în cadrul ei să se dezvolte știința, apărea de una singură... o dădea Dumnezeu... o oua găina?
Filosofii au creat un cadru intelectual, au creat condițiile, terenul prielnic ptr experiment, logică și rațiune.
Thales, Pitagora, Arhimede sunt filosofi... de ce nu au adus primele teoreme matematice niște luptători, sau olari, sau zugravi... de ce nu regi?
Da la ora actuală știința este independentă de filosofie, dar secole ea a depins de filosofie sau teologie, dar dacă suntem puțin atenți și acuma mai poartă în sine amprentele trecutului, știința nu este liberă de gândire, de logică și rațiune, iar rațiunea și logica sunt componentele filosofiei, sunt invenția filosofiei.
Ultimele comentarii
171 in total