Pentru ca asa vin specificațiile de la marketing. Designerul nu decernează mașina cum vrea el ci respectând constrângerile tehnice (platforma, senzori, necesarul de aer pentru ventilație), ținta coeficientului aerodinamic, direcțiile de design venite de sus, etc.
Reflectă kitsch-ul și ergonomia compromisă. Și, în cazul Mercedes, la fel fac și luminile de interior care aduc aminte de discotecile anilor 90. Sau de computerele de gaming de azi, pline de lumini colorate.
Când au apărut Mini-urile sub BMW aveau un iz de premium, sau mai exact finisajul și calitatea interioara era peste ce găseai în clasa la alte branduri mai mainstream.
Dar nu mai e valabil acum pentru ca Mini stagnează de multa vreme și când te uiți la un DS3 (cel original, nu suv-ul) sau 208 nu prea mari zici ca Mini e "premium".
De-aia am zis ca s-au culcat pe o ureche. Competiția i-a depășit intre timp.
Complicat, dar și exportul din Franța e spus acelorași taxe. Știi, Franța e în UE, UK nu e.
Mini poate pretinde ca e premium, pot să facă stopurile sa imite steagul Marii Britanii, pot sa pretindă ca sunt făcute în UK când de fapt sunt făcute în China și asamblate la Oxford, dar numărul de snobi e limitat.
Cumpărătorul cu ceva creier în cap observă ca poate sa ia o mașină mai bună la un preț mai mic iar BMW o sa le amâne până vor avea ceva competitiv. Sau până la Paștele Cailor. Intre timp Renault vinde.
Ultimele comentarii
622 in total