Trebuie sa intreb. De ce Formula E se desfasoara doar in orase? Si nu merge asta total in contradictoriu cu viziunea Formulei E, de a avea o mobilitate curata, nepoluanta? Spun asta deoarece organizarea unui eveniment intr-un oras impune o gramada de efort logistic: zona de pit lane, garaje, depozite, parcuri de asistenta si cel mai important ridicarea tribunelor. Sa-mi fie cu pardon, dar toate acestea sunt facute cu utilaje care folosesc motoare diesel, care produc pana la urma poluare. Si mai este un aspect. In momentul in care se organizeaza competitia in orase, traficul este dat peste cap din cauza restrictiilor si se creaza ambuteiaje uriase, care pana la urma inseamna poluare mai multa. Si atunci revin? Nu merge toata aceasta strategie exact invers a ceea ce se predica? Nu ne simtim cumva cam ipocriti cand clamam din strafundul plamanilor mobilitatea electrica (net zero si alte mizerii de-astea de marketing) iar pe de alta parte ne doare in dos de efectele dpdv logistic si organizatoric?
De ce Formula E nu foloseste deja circuitele gata construite, dornice sa primeasca noi oaspeti?
Sunt un fan inrait F1, WRC, WEC dar nu am reusit sa urmaresc niciodata o cursa intreaga de FE. Imi pare rau sa o spun, dar e de nivel B. Sa nu uitam ca Nick deVries, proaspat campion mondial in FE nu s-a putut da jos din monopostul Williams la finalul cursei din Monza. Asta arata marea diferenta...
Sunt tot mai multe voci care spun ca pur si simplu, din toate punctele de vedere - infrastructura, putere de lucru, componente, materiale si materie prima - trecerea la mobilitate 100% este imposibila in viitorul apropiat, adica termenul pt 2035 este complet nerealist.
Spune careva ca Bosch are de pierdut daca se trece la modele electrice. Daca tu crezi ca Bosch face doar placute de frana si stergatoare, te inseli amarnic. Bosch este un jucator cheie pt industria auto, la fel cum e Continental, Gea, Denso, Valeo, Magna si alti mari producatori OEM.
Hidrogenul este viitorul - folosit atat pt viitoarele motoare cu ardere interna cat si ca alternativa pentru fuel-cell.
Stiu, stiu, combustia cu hidrogen se face la temperaturi mai mari si asta inseamna ca materialele folosite la constructia motoarelor vor fi revizuite, sau inlocuite. Yamaha, Kawasaki, Mazda, Subaru si Toyota lucreaza intens pentru a dezvolta astfel de motoare. "At the same time, ‘Motor’ is in our company name and we accordingly have a strong passion for and level of commitment to the internal combustion engine.” - asta spune seful Yamaha.
https://www.yamaha-motor.eu/cy/en/news/tapping-the-potential-within-100--hydrogen-powered-engines/#/
Daca le iasa, pentru pasionatii de masini va fi o bucurie imensa, sa poata avea in continuare bucuria de a auzi turatiile motoarelor.
Pana la urma, multi dintre noi suntem pe acest site fiindca iubim masinile si motoarele cu combustie interna si nu vrem sa le vedem ca dispar... Cel putin pentru mine a fost si va ramane pasiunea vietii...
@Alexandru Monenciu - informatia ca uzina din Ungaria de la Kecskemet ar fi prima uzina Mercedes din Europa situata in afara Germaniei este falsa.
Mercedes detine o uzina in Spania din 1981. Uzina este situata in nordul Spaniei, la cca 80 km de Bilbao. https://group.mercedes-benz.com/careers/about-us/locations/location-detail-page-5071.html
In Spania se fabrica V-Class si Vito.
BMW Seria 7 imi aduce aminte de prima generatie Fiat Multipla, considerata (pe buna dreptate) una dintre cele mai urate masini produse vreodata. Cum sa aprobi asa ceva???
Noroc ca exista Pontiac Aztec, ca altfel ar fi luat titlul de uratenia planetei.
Ultimele comentarii
186 in total