Tesla Model 3 a devenit cea mai vândută mașina electrică din lume: sedanul american a depășit Nissan Leaf

de Daniel Popescu
Luni, 05.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină electrică din lume în primele opt luni ale anului și a reușit să surclaseze foștii lideri Nissan Leaf și BAIC EC.

Clasamentul celor mai vândute mașini electrice din lume a suferit o nouă schimbare de lider, potrivit datelor centralizate de compania de cercetare de piață Inonev.

Astfel, după ce liderul Nissan Leaf a fost surclasat la începutul acestui an de modelul chinezesc BAIC EC, Tesla Model 3 a urcat pe prima poziție în clasamentul pe baza vânzărilor înregistrate în primele opt luni ale anului.

Performanța atinsă de sedanul american este cu atât mai interesantă cu cât Tesla a înregistrat numeroase întârzieri de producție și este în vizorul autorităților pentru posibile raportări false de producție.

Sursa citată afirmă că Model 3 s-a comercializat în circa 60.000 de unități în perioada ianuarie-august, în timp ce Leaf ocupă locul al doilea la mică distanță în spatele americanilor. Podiumul este completat de BAIC EC cu puțin peste 40.000 de unități.

Clasamentul realizat de Inonev include și vânzările de modele plug-in hybrid, astfel că următoarele locuri sunt ocupate de Toyota Prius PHEV și BYD Qi PHEV, ambele cu circa 30.000 de unități.

Interesant este că pozițiile 6 și 7 ale clasamentului sunt trecute tot în dreptul celor de la Tesla prin Model S și Model X, cu aproape 30.000 de unități. Topul primelor 10 modele electrice și plug-in hybrid este completat de alte trei modele din China, și anume JAC EV, BYD Song PHEV și BYD e5.

Via Caradisiac

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Iar anul viitor, in prima parte a lui 2019, va incepe si livrarea primelor unitati in Europa.
    In curand se va anunta si ce tara va gazdui fabrica europeana pentru modelele TESLA...f. probabil Olanda sua Germania....
    14 1
  • daca verificati datele si din alte surse, model 3 s-a vandutla sf lui 13 in peste 80k unitati, cel mai important este c apretul mediu este de 49k USD si ca se produc in continuare peste 5k de unitati pe saptamana. Nissal leaf nu este concurent pentru model 3 fiindca are o autonomie foarte mica, rivalul lui model 3 este mai aproape Bolt ale carui vanzari sunt in scadere dupa ce au atins un maxim.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru